Güney Kore’yi yenen Brezilya çeyrek finalde Hırvatistan ile eşleşti

05-12-2022
Etiketler Brezilya Güney Kore 2022 FIFA Dünya Kupası
A+ A-

Haber Merkezi - Brezilya, 2022 Dünya Kupası son 16 turunda Güney Kore’yi ilk yarıda bulduğu gollerle 4-1 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Katar'ın ev sahipliğini yaptığı 2022 FIFA Dünya Kupası son 16 turu mücadelesinde Brezilya ile Güney Kore takımları, Doha'daki Stadyum 974'te karşılaştı.

Dünya Kupası'nı 5 kez müzesine götüren Sambacılar, rakibi karşısında çok rahat bir oyun sergiledi. Tite'nin öğrencileri, art arda bulduğu gollerle farkı açmayı başardı.

Brezilya 7'inci dakikada Vinicius, 13'üncü dakikada Neymar’ın penaltdan, 29’uncu dakikada Richarlison ve 34'üncü dakikada Paqueta'nın golleri ile ilk yarıyı 4-0 önde bitirdi.

İkinci yarıda biraz daha durgun geçen maçın 77'inci dakikasında Güney Kore Paik Seung-Ho ile bir gol buldu.

Maçın geri kalan bölümünde başka gol olmayınca Brezilya Güney Kore’yi 4-1 yenerek çeyrek finalde Hırvatistan’ın rakibi oldu.

G Grubu'nda oynadığı 3 maçta 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet alan Brezilya 6 puan ile aynı puana sahip İsviçre'nin önünde grubu lider tamamlayarak adını son 16 turuna yazdırmıştı.

Güney Kore ise H Grubu'nda oynadığı son maçta Portekiz'i uzatma dakikalarında bulduğu golle mağlup ederek puanını 4'e yükseltmiş ve averajla Uruguay'ın önüne geçerek son 16 turu biletini almıştı.

İki takım Dünya Kupası'nda ilk kez karşı karşıya geldi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli