Rakamlar Messi’nin neden uzaylı olduğunu açıklıyor

05-03-2018
Rûdaw
Etiketler Lionel Messi Barcelona Arjantin
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – La Liga’da Atletic Madrid’e attığı gol ile bu sezon ligdeki 24’üncü gölünü atarak gol krallığının zirvesinde yer alan Barcelona’nın dünyaca ünlü starı Lionel Messi, istatistikleri ile kendisine neden “uzaylı” denildiğini gösteriyor.  

 

Lionel Messi, 24 Haziran tarihi itibariyle 30 yaşını doldurdu. Arjantinli yıldız, futbol hayatına kırılması zor birçok rekor sığdırdı.

 

Şu ana kadar 5 kez Ballon d’Or ödülünü alan Messi, bu alanda Cristiano Ronaldo ile en çok bu ödülü kazanan futbolcu durumunda.

 

1- Messi şu ana kadar Barcelona forması ile 99 farklı takıma gol atma başarısı gösterdi. Başarılı oyuncu en çok golü Sevilla’ya (29) gol atarken, ikinci sırada ençok Messi’den gol yiyen takım da Atletico Madrid oldu.

 

2- Messi’nin kariyerindeki resmi maçlarda toplam 599 golü bulunuyor. Arjantinli star bunların 373’ünü La Liga’da attı.

 

3- Messi 43 hatrick ile Baralona ve Arjantin milli takımının en çok hatrick yapan oyuncusu. Lio’nun ayrıca 5 super hatrici ve bir maçta 5 golü de bulunuyor (Beyern Leverkursen).

 

4- 2011-2012 sezununda bir sezonda 82 gol kaydederek La Laiga’nın bir sezonda en çok gol atan oyuncusu olan Messi, aynı rekoru bir sonraki yıl 2012-2013’te 91 golle kendisi egale etmiştir.

 

5- Gollerinin çeyreğini yani 148 golü 76 ile 90’ıncı dakikalarda atan yıldız futbolcu sadece bir defa maçın uzatma anlarında gol atma başarısı göstermiştir (2009 uluslar kupası Estudientes).

 

6- Barcelonalı futbolcu 496 golü sol ayak, 98 golü sağ ayak, 24 golü kafa ve diğer iki gölü de bedeniyle atmıştır.

 

7- Messi aynı zamanda serbest vuruştan en çok gol atan oyuncu durumunda. Arjantinli yıldız serbest vuruşlardan 96 gol penaltıdan da 77 gol atma başarısı gösterdi.

 

8 - Messi gol attığı kadar gol pası ile de dikkat çekiyor. Başarılı oyuncunun Barcelona forması ile 209, Arjantin milli takımı forması ile de 39 asisti bulunuyor.

 

9 – Messi aynı zamanda Arjantin Milli Takımı'nın en golcü futbolcusu (61 gol)

 

10 - Bir İspanyol kulübünde 30 kupa ile en çok kupa kazanan futbolcusu Messi (Iniesta ile birlikte)

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli