İlk finalist Atletico

04-05-2016
Rûdaw
Etiketler Bayern Münih Atletico Madrid Neptün Meydanı Allianz Arena
A+ A-

Haber Merkezi - Şampiyonlar Ligi yarı finalinin ilkinde Bayern Münih ile Atletico Madrid, Münih Allianz Arena'da karşı karşıya geldi.

 

Madrid'de oynanan ilk maçı 1 - 0 kazanan İspanya ekibi Atletico Madrid rövanşta Alman ekibi Bayern Münih'e 2 - 1 yenilmesine rağmen deplasmanda attığı golün avantajıyla adını finale yazdırarak Milano biletini alan ilk takım oldu.

 

Maçın 34’üncü dakikasında Bayern Münih'ten Müller penaltı atışında kaleci Oblak'ı, 84’üncü dakikada da Atletico Madrid'den Torres penaltı vuruşunda kaleci Neuer'i geçemedi.

 

Atletico Madridli taraftarlar, Münih'teki yarı final rövanş maçının hemen ardından Madrid'de her zaman kutlamalarını yaptıkları Neptün meydanına akın etti.

 

İspanyol polisi, meydanda toplanan yaklaşık 100 kadar taraftarın Neptün heykeline çıkmasını engelleyip, güvenlik çemberi oluşturdu. Trafiği tek taraflı kapatan polis, taraftarların yolun bir bölümünde eğlenmesine müsaade etti.

 

Meşaleler yakan taraftarlar, marşlar söyleyerek, finale kalmanın sevincini yaşadı.

 

Şampiyonlar Ligi tarihinde 3’üncü kez finale kalan Atletico Madrid, 1974'teki finalde Bayern Münih'e karşı 1-1 ve 4-0'lık skorlarla kaybetmiş, daha sonra 25 Mayıs 2014 tarihinde Real Madrid'e karşı oynadığı finalde de 4-1'lik skorla yenilmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli