Avrupa’da bu yazın başarısızlıkla sonuçlanan en tuhaf trasfler hikayesi

02-09-2023
Etiketler Nadeem Amiri Bayer Leverkusen Premier Lig Leeds United
A+ A-

Haber Merkezi – Avrupa’ın büyük liglerinde yaz transfer sezonunun son günü oldukça hareketli geçti. Bayer Leverkusen'in oyuncusu Nadeem Amiri'nin İngiliz ekini Leeds United'a transfer hikayesi ise son dakikada yaşananlar nedeniyle iptal oldu.

Avrupa’nın beş büyük ligi olarak tabir edilen İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya ve İtalya’da yaz transfer dönemi 1 Eylül’de sona erdi. Bir çok ekip trasnferin son gününde büyük mesai harcayarak yeni transferlerine imza attırmayı başardı.

Bayer Leverkusen'in orta saha oyuncusu Nadeem Amiri'nin geçen sezon Premier Lig'den düşen Leeds United'a transfer hikayesi ise oldukça ilginç sonuçlandı.

İngiliz kulübü, 26 yaşındaki oyuncuyu 5 milyon euro karşılığında transfer etmek için Bayer Leverkusen'in onayını aldı. Amiri transferi, kadrosunu güçlendirerek yeniden Premier Lige dönmeyi amaçlayan Leeds antrenörü Daniel Vark tarafından önerilmişti.

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre, Amiri ailesi ile birlikte Düsseldorf'tan özel bir uçakla İngiltere'ye uçtu, Leeds’in antrenman tesislerini ziyaret etti ve kulüp yetkilileriyle görüştü.

Fakat Leeds yetkilileri sözleşmeyi sonuçlandırmaya hazırlanırken oyuncu çekildiğini ve bu transfere hazır olmadığını söyleyerek herkesi şaşırttı.

Daha önce kendisi ile 4 yıllık anlaşmaya varılan Amiri'nin özel uçakla şehre gelip antrenman sahalarını ziyaret ettikten sonda İngiliz kulübüne neden hayır dediği ise hala bilinmiyor.

Amiri imzayı atmış olsa kulübü Bayer Leverkusen'den aldığından çok daha yüksek maaş alacaktı.

Bayer Leverkusen teknik patronu Xabi Alonso, Leeds United'ın teklifini reddeden Nadiem Amiri'ye kızgın olmadığını söyledi.

Leeds ise orta sahaya Werder Bremen'den Ilia Gruev'i ve Rangers'tan Glen Kamara'yı alarak taraftarının hayal kırıklığını telafi etti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli