VİDEO - Takım arkadaşına kırmızı kart gösteren kadın hakeme saldırdı

Haber Merkezi – Arjantin’de oynanan 3’üncü lig karşılaşmasında bir futbolcu, takım arkadaşına kırmızı kart gösteren kadın hakemi yumruklayıp hastanelik etti.

Arjantin'in Buenos Aires eyaleti Tres Arroyos şehrinde, bölgesel lig takımlarından Club Deportivo Garmense ile Independencia arasında oynanan maçta kadın hakeme yönelik saldırı, ülkede gündem oldu.

Internetdynamix’in haberine göre, maçta takım arkadaşına kırmızı kart gösteren kadın hakem Dalma Cortaldi’ye sinirlenen Cristian Tirone isimli oyuncu, kadın hakeme saldırarak arkadan boynuna sert bir şekilde vurdu.

Sert bir darbeyle yerde kalan 30 yaşındaki genç hakem Dalma Cortaldi, hastaneye kaldırıldı.

Olay sırasında 34 yaşındaki Cristian Tirone ise gözaltına alındı.

Hakem suç duyurusunda bulundu

Suç duyurusunda bulunduğunu belirten hakem Cortaldi, "Tek istediğim adaletin yerini bulması. Cinsiyet ve bunun bir erkeğe mi yoksa bir kadına mı yapıldığı burada önemli değil. Bu adam gibi insanların futbolda yeri yok. Bundan iyi çıktım ama çok daha kötü olabilirdi" ifadelerini kullandı.

Ömür boyu men edilebilir

Club Deportivo Garmense Başkanı José del Río, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Oyuncu ömür boyu sahalardan uzaklaştırılabilir. Zaten Aprevide (Sporda Şiddeti Önleme Ajansı) ile temasa geçtik, onlar bir karar verecek" dedi.