Arjantin Messi’nin ardından 10 numaralı formayı emekliye ayıracak

01-01-2024
Etiketler Arjantin Lionel Messi Futbol
A+ A-

Haber Merkezi - Arjantin Futbol Federasyonu, Lionel Messi'nin emekliliğinin ardından efsanevi 10 numaralı formasını ömür boyu emekliye ayıracak.

Arjantin Futbol Federasyonu Başkanı Claudio Tapia, ülkenin futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran Lionel Messi'nin, futbolu bıraktıktan sonra giydiği 10 numaralı milli takım formasının ömür boyu emekliye ayrılacağını duyurdu.

Bu karar, Messi'nin Arjantin futbolundaki eşsiz mirasını ve katkılarını simgeleyerek, onun anısını sonsuza kadar yaşatmayı amaçlıyor.

Lionel Messi, 2005 yılında Arjantin Milli Takımı'nın bir parçası olarak sahalara adım attı. O günden bu yana Messi, 180 milli maçta forma giydi ve 106 gol kaydetti.

Kariyeri boyunca sayısız başarıya imza atan Messi, takımın 2022 Dünya Kupası şampiyonluğu da dahil olmak üzere birçok önemli zaferde kilit rol oynadı.

Messi, milli takım forması altında 2022 Dünya Kupası zaferinin yanı sıra 2021'de COPA America şampiyonluğu ve Finalissima gibi prestijli turnuvalarda zaferler elde etti. Ayrıca, U20 Dünya Kupası ve Olimpiyatlar'da altın madalyalar kazanarak uluslararası sahnede de Arjantin'in gururu oldu.

10 numaranın mirası

Messi'nin futbolu bırakmasının ardından, Arjantin Futbol Federasyonu'nun 10 numaralı formayı emekliye ayırma kararı, bu eşsiz oyuncunun mirasını ve Arjantin futboluna yaptığı katkıları simgeliyor.

Messi'nin 10 numaralı formayı giymesi, onun liderliğini, becerilerini ve takıma olan bağlılığını temsil ediyordu. Şimdi ise bu numara, onun efsanesini ve futbol sahalarındaki unutulmaz anlarını temsil edecek.

Bu kararla birlikte, Messi'nin formanın ardında bıraktığı iz ve hikayesi, gelecek nesiller için de ilham kaynağı olmaya devam edecek.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu'nda Çekya ile Türkiye takımları Hamburg'da bulunan Volkspark Stadyumu’nda dün gece karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı kazanan Türkiye Milli takım oyuncuları ve Teknik Direktörü Vincenzo Montella,sevinç yaşadı. / AA

EURO 2024 - Türkiye D Grubu'nun lideri Avusturya ile eşleşti

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada grup maçları sona erdi. Karşılaşmalar sonunda dörderli 6 grupta mücadele eden 24 takımdan 16'sı yoluna devam etme hakkı elde etti.