Kürt doktor Avrupa’nın en önemli sağlık kursuna katıldı

22-05-2023
Etiketler Prof Dr. Emin Musa EAPCI Avrupa EuroPCR
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Prof Dr. Emin Musa, Avrupa Perkütan Kardiyovasküler Müdahaleler Derneği (EAPCI) tarafından düzenlenen “Girişimsel Kardiyovasküler Kursuna (EuroPCR) katıldı.

Avrupa Perkütan Kardiyovasküler Müdahaleler Derneği'nin (EAPCI) yıllık düzenlediği EuroPCR girişimsel kardiyovasküler kursu, 16-19 Mayıs tarihlerinde Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirildi.

Dünyanın bir çok ülkesinden kardiyologlar, kalp cerrahları, radyolog ve doktorların katıldığı kursta bu yıl ilk defa Kürdistan Bölgesi’nden de kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Emin Musa da yer aldı.

Prof. Dr. Musa, 11 bin uzmanın katıldığı kursta dört konuda seminer veren Prof. Dr. Musa, “Bir Kürt uzmanının kapsamlı bir uluslararası konferansta seminer sunması Duhok ve Kürdistan Bölgesi'ndeki üniversiteler ve sağlık sektörü için önemli bir başarıdır. Kardiyovasküler hastalık ve cerrahi alanındaki en son araştırmaları sunmak ve değerlendirmek için konferansın araştırmacılarıyla beş yıldır sürekli iletişim halindeyiz” dedi.

Duhok Üniversitesi ve Duhok Kardiyoloji Merkezi'nde Kardiyoloji Profesörü olan Prof. Dr. Emin Musa, geçen yıl Körfez Kardiyovasküler Hastalıklar Konferansı'na aktif üye olarak katıldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli