Clubhouse kullanıcıları uygulamadan para kazanabilecek

06-04-2021
Rûdaw
Etiketler Clubhouse Twitter Para
A+ A-

Haber Merkezi - Ses temelli sosyal medya uygulaması Clubhouse'ta para kazanma dönemi başlıyor. Twitter, Facebook ve Discord gibi rakiplerin de dikkatini çeken Clubhouse'ta içerik oluşturuculara ödeme yapılabilecek.

Pandemi döneminin en popüler uygulamalarından Clubhouse yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Şirket, online ödeme platformu Stripe ile anlaşma üzerinde çalışıyor.

Clubhouse bu anlaşmayla yayıncılara ödeme yapılmasının önünü açacak.

Şimdilik iOS platformunda bulunan ve sadece davetiye yoluyla kullanıcıların içeri girmesine izin veren Clubhouse, diğer sosyal medya uygulamalarının da dikkatini çekti.

Bu yüzden Clubhouse'un yaratıcıları ve geliştiricileri, rakiplerden daha iyi olabilmek için çalışmalara devam ediyorlar.

Bu çalışmaların son meyvesi ise Clubhouse'ta para kazanmak amaçlı oldu.

Clubhouse, Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile Clubhouse'tan, içerik oluşturucular için ilk para kazanma özelliği olan Ödemeler'i duyurdu.

Böylece artık içerik oluşturuculara doğrudan Clubhouse üzerinden para gönderilebilecek.

Küçük bir test grubuyla başlayacak olan Clubhouse para gönderme özelliği, daha sonra yüksek ihtimalle tüm kullanıcılara açılacak.

Clubhouse'tan nasıl para gönderilecek?

Clubhouse'da ödeme göndermek için, bir içerik oluşturucunun (özelliği etkinleştirmiş olan) profiline gidip, "Para Gönder"e dokunmak yeterli olacak.

Daha sonra göndermek istediğiniz miktarı gireceksiniz. Ödemenin yüzde 100'ü içerik oluşturucuya gidecek.

Paraya gönderen kişiden ayrıca, Clubhouse'un ödemeler için anlaştığı Stripe için işlem ücreti de tahsil edilecek. Clubhouse hiçbir ücret almayacak.

Uygulamanın henüz Android versiyonu bulunmuyor. Haziran ayında Clubhouse'ın Android uygulamasının kullanıma açılması hedefleniyor.

Başta Twitter olmak üzere birçok platform da Clubhouse benzeri özellikler geliştiriyor.


 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli