Rûdaw üreticilikte önde

Bir Mart sabahıydı ve güneş yavaş yavaş yükseliyordu. “Balonda Sohbet” programı ekibi Şarezur ovasında çekimin yapılacağı platformdaydı. Kameramanlar kamera lenslerini kuruyor, yönetmen de onlara son talimatlarını veriyordu. Sabahın erken saatlerinde olmalarına rağmen personelin enerjisi çok yüksekti. Rûdaw'ın karizmatik sunucusu Renc Sengawi, önemli bir kişiyle sıcak bir sohbete hazırlanıyordu. Ekip bu bölümün çok özel bir çalışma olacağını biliyordu. Herkes programın tüm sahnelerini en iyi şekilde kaydetmek üzere işine odaklanmıştı. Sıradan bir röportajı güçlü ve akılda kalıcı bir programa dönüştüren işte bu duygu ve enerjiydi.

İşine olan bu bağlılık, Rûdaw Medya Grubu’nun ana motivasyonudur ve bu yüzden bu kadar çok takdir görmüştür. En gurur verici başarılarımızdan biri, Korowai belgeselimizin prestijli ödüllerden biri olan Webby Ödülünü kazanmasıydı. İnternetin “en büyük gururu” olarak bilinen Webby Ödülleri, medyadaki en iyi içerikleri ve anlatımı ödüllendiriyor. Korowai belgeseli, Papua ormanlarındaki Korowai kabilesinin hikayesini anlatıyor. Ödülü kazanmak, ekiplerimizin küresel ölçekte ilgi çekici hikayeler üretme yeteneğini gösteriyor. Bu şekilde Rûdaw sınırların yalnızca hayal ürünü olduğunu kanıtladı.

Rûdaw prodüksiyonun bölümünün bir diğer başarısı da 2024 Ramazan ayındaki “Balon Sohbeti” programıydı. Program seyirciler tarafından büyük bir ilgi gördü ve “Altın Ay Ödülünü” kazandı. Balon Sohbeti, Rûdaw'ın televizyon yapımcılığının karşılaştığı zorlukları aştığını ve bunların üstesinden geldiğini kanıtladı.

Yine Ramazan ayında geleneksel medyanın sınırlarını aştık. Rûdaw Dijital Medyanın program ve ürünleri bu sadece Ramazanın ilk iki haftasında 100 milyondan fazla izleyiciye ulaştı. Bu da Rûdaw'ın potansiyelinin ve dijital platformlar üzerindeki etkisinin açık bir kanıtı oldu. Rûdaw'ın farklı ve küresel bir kitleye ulaşma ve hikayelerimizi geniş çapta iletmek için teknolojiyi kullanma becerisini gösteriyor. Rûdaw dijital medya izleyici kitlesindeki istikrarlı artış, sürekli değişen medya dünyasına uyum sağlama ve ileriyi düşünme yeteneğinin de açık bir işaretidir.

Ödüller ve başarılar, yapımcılardan sunucularımıza, sahneleri ve ilginç görüntüleri bir araya getiren yetenekli kameramanlarımızdan deneyimli yönetmenlerimize kadar tüm çalışanlarımızın işlerine olan sadakatini ve sıkı çalışmasını yansıtıyor. Başarımızda Rûdaw'ın her bir üyesinin rolü vardır. Webby ve Altın Ay ödüllerini kazanmak ve en çok izleyiciye ulaşmayı başarmak yalnızca bir başarı değil, aynı zamanda Rûdaw çalışanlarının başarmak ve ortaya çıkan hikayeleri anlatmak için birlikte çalıştıkları gerçeğini de gösteriyor.

Başarılarımızı kutladığımız şu anda bile daha üst seviyelere ulaşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İşimiz bitmedi, daha yapacak çok daha fazlası var. Daha yüksek seviyelere ulaşmaya, daha ilginç hikayeler bulmaya ve izleyici yelpazemizi genişletmeye devam edeceğiz. Ödüller ve övgüler medya üretiminin sınırlarını aşma konusunda bizi daha da kararlı kılıyor. Çalışmalarımızın gelecek perspektifi açık ve bilgilendirici, faydalı ve ilham verici içerikler üretme konusunda umut ve kararlılıkla doludur. Rûdaw'ın her daim önde olmasını sağlamak için başarılarımızı daha büyük kazanımlar üzerinde inşa edeceğiz.

Rebaz Ali – Rûdaw Prodüksiyon Bölümü Müdürü

(Yazılar, yazarların görüşlerini yansıtmaktadır. Rûdaw Medya Grubu'nun kurumsal bakış açısıyla örtüşebilir ya da örtüşmeyebilir.)