Gelecek Partisi’nden Yarkadaş’ın ‘Abdullah Gül’ iddialarına yanıt

31-05-2024
Etiketler Abdullah Gül Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi
A+ A-

Haber Merkezi – Gazeteci Barış Yarkadaş’ın 11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeniden aktif siyasete döneceği iddiası Gelecek Partisi kaynakları tarafından yalanlandı.

Gazeteci Barış Yarkadaş tarafından Türkiye'nin 11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeniden aktif siyasete döneceği öne sürüldü. Gül’ün DEVA, Gelecek ve Saadet partilerini tek çatı altında birleştirerek genel başkanlık görevini üstleneceği iddia edildi. 

Gelecek Partisi'nden iddialara yanıt

Söz konusu iddia Gelecek Partisi kaynakları tarafından yalanlandı. Konu ile ilgili RÛdaw’a konuşan ve isminin açıklamasını istemeyen Gelecek Partisi kaynakları söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını  belirtti.

Yarkadaş ne demişti?

Türkiye'nin eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün siyasi arenaya geri dönme planları hakkında ortaya pek çok kez iddialar atılmış ancak Gül cephesi haberlere karşı sessizliğini bozmamıştı. Abdullah Gül hakkında TV100 köşe yazarı Barış Yarkadaş, önemli bir iddia ortaya attı.

Abdullah Gül'ün 3 partiyi tek çatı altında birleştireceğini ifade eden Yarkadaş, "11. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Kurucusu Abdullah Gül'ün yakın çevresi 'yeni bir parti' için düğmeye basınca, 75 koruması olduğu ve devletin 17 aracını kullandığı haberi patladı.

Gül'ün yakın çevresi, DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi'nin tek çatı altında birleşmesi ve partinin başına da Gül'ün geçmesi için kulis yapıyor. Gül ve çevresi Erdoğan sonrası için pozisyon alıyor. Gül'ün de yeni parti ve siyasete sıcak baktığı konuşuluyor" ifadelerine yer verdi.

Yarkadaş’ın iddası Gelecek Partisi tarafından yalanlandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli