Metiner: Millet, AK Parti’nin elitlerin ve oligarkların partisi olduğuna inanmaya başladı

31-05-2024
Etiketler Mehmet Metiner AK Parti
A+ A-

Haber Merkezi – AK Parti’li Mehmet Metiner, “Millet gayrı AK Parti’nin kendisine ait olmaktan çıkıp elitlerin, bürokratik ve siyasal oligarkların partisi olduğuna inanmaya başladı” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak yazarı, AK Parti Eski Milletvekili Mehmet Metiner, kaleme aldığı yazısında seçim sonrası AK Parti’nin durumuna ilişkin değerlendirmede bulundu.

“AK Parti elitlerin ve oligarkların partisi midir?” başlıklı yazısında Metiner, “Millet gayrı AK Parti’nin kendisine ait olmaktan çıkıp elitlerin, bürokratik ve siyasal oligarkların partisi olduğuna inanmaya başladı” ifadelerini kullandı.

“Reis’in anlattığı ve şahsında ete kemiğe büründürdüğü AK Parti ile sahadaki AK Parti farklılaştı” tespiti yapan Metiner, yazısında şunları ifade etti:

“Son seçimlerde millete tepeden bakan, AK Parti’ye sadece güç devşirmek için gelen kimilerinin aday gösterilmeleri, bürokraside benzer adamların güç ve kudret sahibi olmaları, bürokratik oligarkların suret değiştirerek varlığını pekiştirerek sürdürmeleri ve milletin hizmetkârı olması gereken kimi siyasetçilerin de oligarklar gibi davranmaya kalkışmaları milletin o ilk kuruluştaki AK Parti algısını bozmaya yetti. Reis’in anlattığı ve şahsında ete kemiğe büründürdüğü AK Parti ile sahadaki AK Parti farklılaştı.

Millet gayrı AK Parti’nin kendisine ait olmaktan çıkıp elitlerin, bürokratik ve siyasal oligarkların partisi olduğuna inanmaya başladı.

Bu sözlerim herkesi aynı kefeye koyan genellemeci bir suçlama içermiyor elbet.

Ama milletin AK Partimize yönelik genel algısının bu yönde olduğunu sahadan biri olarak göstermeyi amaçlıyor.

Umarım sözlerimizin amacı doğru anlaşılır.

Değilse kendimize zarar veririz.

AK Partimize kaybettirmeye devam ederiz.

Hiçbir şey olmamış gibi davrananlar her şeyi kaybedebilirler.

O yüzden eski ruhumuzu kuşanıp milletimizin tastamam sinesine dönmemiz gerekiyor.

AK Parti’miz Reis’in de dediği gibi ne elitistlerin ne millete parmak sallayan devletlûlerin ne de oligarkların partisidir.

AK Parti milletin partisidir; kimsesizlerin kimidir.

Gün bunu topyekûn pratikte gösterme günüdür.

Milletimizin Reis’ten beklediği budur.

Kendi AK Parti’siyle tekrar en güçlü yarınlara Türkiye’yi taşımak istiyor.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli