Ömer Çelik: Cumhur İttifakı'nın adayı tabii ki Cumhurbaşkanımızdır

30-11-2021
Rûdaw
Etiketler Ömer Çelik Ak Parti Cumhur ittifakı Cumhurbaşkanı adayı
A+ A-

Haber Merkezi - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Cumhur İttifakı'nın adayı tabii ki Cumhurbaşkanımızdır" dedi.

Ömer Çelik, AK Parti MYK toplantısı devam ederken basına açıklamalarda bulundu.

Meclis eski Başkanı Bülent Arınç'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili sözlerine cevap veren Çelik, "Cumhurbaşkanımızın tekrar aday olup olmayacağı konusu bizim için tartışma konusu değil. Cumhur İttifakı'nın adayı tabii ki Cumhurbaşkanımızdır" diye konuştu.

Ömer Çelik, "AK Parti'den bir açıklama yapılmadığı da doğru değildir. Tüm teşkilatlarımızda bütün AK Parti kurmayları bunu zaten güçlü bir şekilde açıklıyor. Cumhur İttifakı'nın tabanının düşüncesi budur. Hiçbir tereddüt, hiçbir gri alan yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımız kuşkusuz Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayıdır" diye devam etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Milli Güvenlik Kurulu'nun ekonomi konusundaki değerlendirmesini eleştirerek, "(Erdoğan) kendisini güçlü kılmak için Milli Güvenlik Kurulu'nu bu işlere meze yapmaya başladı. Hani askeri vesayet vardı, ne oldu?" sözlerine de cevap veren Çelik, “MGK'yi siyasetin üzerinde bir vesayet olarak algıladıkları için… Halbuki gerçek MGK ülkeyle ilgili her değerlendirmeyi güvenlik meselesi olarak değerlendirir. Örneğin bunun en başında Türkiye Cumhuriyeti devletinin etrafındaki ekonomik gelişmeler tabi ki önemlidir” diye konuştu.

2022 yılı için belirlenecek olan asgari ücret hakkında da konuşan Çelik şöyle devam etti:

"Burada bakanlığın bir yetki alanı var. Asgari Ücret Tespit Komisyonu var. Kendi yaklaşımımızı ortaya koyarken onların sahasına girmekten kaçınmak isterim. Hakkaniyetli ve makul bir asgari ücret için bütün enstürmanların değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Belirli görüşler olgunlaşıyor. Vatandaşlarımızın hiçbir kuşkusu olmasın, bize iletilen her mesajı alıyoruz.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli