Avusturya, Türkiye’nin Korkmaz'ı iade talebini kabul etti

30-08-2021
Rûdaw
Etiketler Sezgin Baran Korkmaz Avusturya
A+ A-

Haber Merkezi - Avusturya Wels Mahkemesi, Sedat Peker'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun haber vermesi ile yurtdışına kaçtığını iddia ettiği ve çeşitli yöntemlerle üçüncü kişilerin mal varlıklarına el koymakla suçladığı Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye'ye iadesine karar verdi. 

Mahkeme ABD'nin iade talebiyle ilgili de kararını verdikten sonra, hangi ülkeye iade edileceği konusundaki kararını kesinleştirecek.

Korkmaz'ın Avukatı Volkan Dülger,  DHA'ya yaptığı açıklama Wels Mahkemesi'nin müvekkilinin Türkiye'ye iade edilmesi yönünde karar verdiğini bildirdi.

Mahkemenin, ABD'nin iade talebiyle ilgili incelemesinin sürdüğünü belirten Dülger, nihai kararın da bu aşamadan sonra verileceğini belirtti. Dülger, ABD'nin iade talebinin de kabul edilmesi halinde Korkmaz'ın hangi ülkeye iade edileceği yönünde kesin kararın Avusturya Adalet Bakanlığı tarafından verileceğini bildirdi. Mahkemenin her iki ülkenin iade taleplerini ayrı ayrı değerlendirdiğini belirten Dülger, ABD'nin iade talebini reddedilmesi durumunda ise Korkmaz'ın Türkiye'ye iade edileceğini ifade etti.

Sezgin Baran Korkmaz ilk olarak ABD’nin talebi üzerine Avusturya tarafından yakalanmıştı. Korkmaz, ABD tarafından milyonlarca dolarlık vergi kaçakçılığı ile suçlanıyor. Bu nedenle de iadesini talep ediyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli