Erdoğan: Türkiye Doğu Akdeniz'de şantaj diline boyun eğmeyecek

30-08-2020
Rûdaw
Etiketler Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Anıtkabir
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir'de düzenlenen törende, Türkiye'nin “Doğu Akdeniz'de, tehdit, yıldırma ve şantaj diline boyun eğmeyeceğini” söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de “30 Ağustos Zafer Bayramı” olarak kutlanan etkinliğin 98'inci yılı kutlamaları kapsamında Anıtkabir'de düzenlenen törene katıldı.

Törene; Erdoğan'ın yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve bakanlar katıldı.

Erdoğan ve devlet erkanı Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Anıtkabir özel defterini imzalayan Erdoğan, ardından bir konuşma yaptı.

Erdoğan konuşmasında "Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılını kutlayacağımız 2023'e ekonomik, askeri, siyasi ve diplomatik bakımdan daha güçlü, daha bağımsız, daha müreffeh bir ülke olarak girmekte kararlıyız. Suriye'den Libya'ya, Karadeniz'den Doğu Akdeniz'e, enerjiden terörle mücadeleye kadar farklı sahalarda elde ettiğimiz kritik başarılar, ülkemizin hak ve menfaatlerini koruma konusundaki irademizin en net göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Türkiye bilhassa Doğu Akdeniz'de, tehdit, yıldırma ve şantaj diline boyun eğmeyecek, uluslararası hukuktan ve ikili anlaşmalardan kaynaklanan hakları savunmayı sürdürecektir" dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli