CHP'li Tanal'ın kovaladığı 2 asker açığa alındı

30-07-2023
Etiketler Mahmut Tanal CHP Akbelen Orman
A+ A-

Haber Merkezi – CHP’li Mahmut Tanal’ın Akbelen’de kovaladığı jandarmalar açığa alınırken Türkiye İçişleri Bakanlığı da Tanal hakkında harekete geçti.

Muğla’daki Akbelen Ormanı’nda ağaç kesimine karşı bölgeye gelen vatandaşların kimlik bilgileri jandarma tarafından toplandı. CHP Urfa Milletvekili Mahmut Tanal ise jandarmanın bölgeye gelen vatandaşların kimlik bilgilerini almasına tepki gösterdi ve kağıtları geri almak istedi.

Kâğıdı vermeyen jandarma personelinin koşarak kaçması üzerine Tanal da kovalamaya başladı.

Jandarma Genel Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada CHP Milletvekili Mahmut Tanal hakkında suç duyurusunda bulunulduğu belirtilirken; görev yerinden emir ve talimatlara aykırı olarak uzaklaşan iki jandarma personelinin de açığa alındığı bildirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 “Orman Bölge Müdürlüğünce gerçekleştirilen saha çalışmalarını ve hukuka uygun olarak alınan önleyici tedbirleri engellemek ve provoke etmek isteyen, kolluk kuvvetlerine saldıran ve direnen 40 provokatör ve eylemci şahıs Milas Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alınmış olup, şüphelilerin adli işlemleri devam etmektedir.”

Hukuka aykırı davranan jandarma personeli olduğu iddialarını araştırmak üzere Jandarma Genel Komutanlığı tarafından bölgeye heyet gönderildiği ifade edilen açıklamada ayrıca, “Milletvekili Mahmut Tanal’ın tahrik edici ve etik olmayan davranışları karşısında, görev yerinden emir ve talimatlara aykırı olarak uzaklaşan iki jandarma personeli de açığa alınmıştır” bilgisi paylaşıldı.

İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama

Öte yandan Twitter hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanlığı, şu ifadelere yer verdi:

"Kahraman Jandarma Teşkilatımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettikleri gibi bir "Kanun Ordusudur" ve 184 yıldır eşkıyalarla mücadele etmektedir. Etmeye de devam edecektir. Görevini yapan Jandarmamıza "eşkıya" diyen milletvekilini şiddetle kınıyoruz. Konuyla ilgili hukuki süreç başlatılmıştır."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli