Esenyurt'ta tekel bayisindeki saldırının nedeni ortaya çıktı

30-07-2023
Etiketler Esenyurt İstanbul Tekel Bayisi Silahlı Kavga
A+ A-

Haber Merkezi - Esenyurt'ta meydana gelen olayda, 2 kişinin ölümüne ve 1 kişinin yaralanmasına neden olan olayın sebebinin küfürlü bir Whatsapp paylaşımı olduğu öne sürüldü. Olayda hayatını kaybeden Batuhan Bayındır'ın sadece arkadaşlarıyla sohbet etmek için orada olduğu belirlendi. Silahlı kavgaya ilişkin yakalanan zanlı ise adliyeye gönderildi.

Güzelyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi'ndeki tekel bayisine 28 Temmuz'da giden grup, bir süre tartıştığı Yunus Emre Erzen (24), Batuhan Bayındır (20) ve Yusuf Erzen'e (21) ateş etmişti.

Şüpheliler olayın ardından kaçarken, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapıldıktan sonra hastaneye kaldırılan yaralılardan Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.

Olayla ilgili çalışma başlatan polis, şüphelilerden Murat Ö'yü gözaltına aldı. Esenyurt İlçe Asayiş Büro Amirliği'ndeki işlemleri tamamlanan şüpheli Murat Ö, daha sonra Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

Kavganın sebebi sosyal medya paylaşımı

Bu arada, şüphelilerle iş yeri sahipleri arasında daha önce husumet bulunduğu öğrenildi.

Olayda hayatını kaybeden Yunus Emre Erzen'in babasının sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım üzerine şüphelilerin iş yerine gelerek maktul Erzen'den babasını sordukları ve tartışmanın bunun üzerine çıktığı belirtildi.

İHA ise cinayetin nedeninin iki aile arasındaki borç kavgası olduğunu aktardı.

Haberde saldırganların, alacaklı oldukları baba Erzen'den borcun ödenmesini istediği, paralarını alamayınca konuyu mahkemeye taşdığı ve icra takibi başlattığı belirtildi.

Bu durum karşısında öfkelenen baba Erzen’in Whatsapp'dan küfürlü bir durum paylaştığı, baba Erzen'i bulmak için tekel bayiine gelen silahlı saldırganların Yusuf Erzen, Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır'la tartışarak kardeşlerden babalarını çağırmalarını istediği öne sürüldü.

Birkaç ay önce yine silahla çatışmışlar

Geçtiğimiz aylarda ise Erzen ailesinin büyük oğlunun saldırganlardan birini silahla yaraladığı ve şu anda cezaevinde olduğu öğrenildi.

Yaşanan olay sonrasında geniş çaplı çalışma başlatan polis ekipleri, silahlı saldırganlardan Murat Ö.'yü yakalayarak gözaltına aldı. Emniyette işlemleri tamamlanan zanlı, adliyeye sevk edildi.

Cenazeler defnedildi

Olay yerinde yapılan incelemede 12 boş kovan bulundu. İşletmede yapılan aramada ise 1 pompalı tüfek, 2 tabanca, 50 adet mermi ele geçirildi.

Öte yandan, olayda hayatını kaybeden Yunus Emre Erzen ile Batuhan Bayındır'ın cenazelerinin dün Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinin ardından yakınları tarafından teslim alınarak defnedildikleri öğrenildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: AA

Kuşadası’nda evleri yangına yakın olan vatandaşlara tahliye çağrısı

İzmir’in Selçuk ilçe Pamucak mevkiinde başlayan orman yangını Aydın’ın Kuşadası ilçesine sıçradı. Kuşadası’nın Bayraklı Dede Mahallesi’nde orman alanına yakın ikamet eden vatandaşlardan, yetkililer tarafından yapılan uyarılarla can güvenlikleri nedeniyle konutlarını boşaltmaları istendi.