TÜRKİYE BASIN ÖZETİ – Sınırda kırmızı alarm!

Haber Merkezi – Türkiye’de yayımlanan gazetelerin bugünkü baskılarının manşetlerine ağırlıklı olarak “Suriye’ye müdahale” tartışmaları konu oldu.

 

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), dünkü aylık toplantısında, ana gündem maddesi olarak Rojava’yı ele almıştı.

 

Takvim gazetesinin manşetten verdiği “Sınırda kırmızı alarm” başlıklı haberde,  Suriye sınırında yaşanan hareketli dakikalar sonra TSK bölgeyi abluka altına aldı. Olası bir sınır ötesi harekat için tüm birimler alarm durumunda” ifadelerine yer verdi.

 

Haberde, özetle şu bilgiler de bulunuyor:

 

- Genelkurmay Başkanlığı'ndan sınırda IŞİD tehdidi altındaki bölge için tedbir almasını istemesinin ardından harekete geçen TSK, bağlı tüm birimlerine her şeye hazır olmaları konusunda uyarı verdi.

-Filolardaki savaş uçakları her an savaşa katılabilecek konuma getirilerek verilecek bir emir ile belirlenen bölgeleri ateş çemberine dönüştürmeye hazır bekletiliyor.

-Askeri kaynaklar savaş uçaklarının tam mühimmatlı olarak bekletildiğini kaydetti.

 

Türkiye’de Parlamento Başkanlığı seçimlerinin ilk turu bugün yapılıyor.

 

Taraf gazetesi, “Seçimden önce son tur” başlıklı haberinde, dünkü görüşme trafiğini verdi. Haberde, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Kabul edilen HDP’nin adayı Dengir Mir Mehmet Fırat’ın, görüşme sonrası dile getirdiği şu ifadeler yayımlandı:

 

“Faydalı bir görüşme oldu. MHP’yi anlamak mümkün değil, herhalde çok zorlarına gidiyor 80 milletvekilleriyle, kendileri kadar milletvekili alınmasını hazmedemiyorlar ama bu süreç uzundur. Hazmedecekleri kanısındayım.”

 

Fırat, “Şunu bilsinler ki HDP’ye oy verip yüzde 13 ile Meclis’e gönderen halkın oyu, MHP’ye oy veren vatandaşın oyuyla eşittir” dedi.

 

HABER BAŞLIKLARI

 

Türkiye: Yorgun Yorgo

Sabah: Güney Sınırımıza seyirci kalamayız

Yeni Şafak: İlk tur bugün

Milliyet: Türkiye’de 100 bin köle

Hürriyet: IŞİD’den sonra hendek ve mayın

Star: Emsal Kosova

Akşam: Zalimle kol kola

Cumhuriyet: Suriye’ye silah sevkinin belgesi

Habertürk: Koalisyon kime yarar?