Demirtaş’tan Rojavalı avukatlara teşekkür

30-05-2024
Rûdaw
Etiketler Demirtaş Mekrup Avukat Rojava
A+ A-

Husen Omar 

Erbil (Rûdaw) – Rojavalı 82 avukat geçtiğimiz günlerde AB ve BM’ye yönelik kaleme aldıkları mektup ile HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması çağrısında bulundu.
 
Selahattin Demirtaş da gönderdiği mektupla 82 avukata teşekkür etti.
 
“Hücrede de olsak kalbimiz ruhumuz dışarıda direnen hakkımızda birliktedir” diyen Demirtaş mektubunda şu ifadeleri kullandı.

“Sevgili kardeşlerim, değerli meslektaşlarım,

BEnim şahsımda yaptığınız Bağrı ile siyasi nedenlerle hapishanelerde yasadışı şekilde tutulan siyasetçilerle dayanışma göstermiş olmanızdan onur ve mutluluk duydum.

DAEŞ barbarlığına karşı insanlık onurunun savunması anlamına gelen tarihi Kobani direnişini hazmedemeyenlerin yürüttüğü intikam yargılamalarını da halkımızla birlikte direnerek boşa çıkaracağız elbette.

Hücrede de olsak kalbimiz ruhumuz dışarıda direnen hakkımızda birliktedir. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ederken özgür yarınlarda görüşebilmeyi umuyor, diliyorum.

Selam ve sevgilerimle 27 Mayıs 2024 Edirne Cezaevi”

Ne olmuştu?

16 Mayıs’ta görülen Kobani Davası kapsamında HDP'nin eski eş genel başkanlarından Selahattin Demirtaş’a 42 yıl, Figen Yüksekdağ ise 30 yıl 3 ay hapis cezası verdi. İki siyasetçi için de tutukluluğun devamına karar verildi.

Almanya, İngiltere, Norveç, Hollanda gibi Avrupa ülkelerinde ve Rojava’da yaşayan 81 avukat, Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği’ne (AB) yönelik kaleme aldıkları mektup ile Kobani Davasında verilen cezaların iptal edilmesi ve Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli