Bakan Tunç açıkladı: Futbolcuların dolandırıldığı davada iddianame kabul edildi

29-11-2023
Etiketler Yılmaz Tunç Dolandırıcılık Seçil Erzan Türkiye Adalet Bakanı
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Denizbank Levent Şube Müdürü Seçil Erzan'ın “yüksek getirili fon” vaadi ile aralarında futbol dünyasından ünlü isimlerin de mağdur olarak bulunduğu dolandırıcılık davası ile ilgili iddianamenin kabul edildiğini bildirdi.

Bakan Tunç, "Fatih Terim fonu olayında 7 sanık, 18 müşteki var. İddianame kabul edildi. Yargı iddiaları araştıracaktır. En doğru karar çıkacaktır” dedi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül de "Söz konusu olay, bir dolandırıcılık olayı. Sermaye Piyasası mevzuatına göre bir fon değil bu, tamamen dolandırıcılık” diye konuştu.

SPK Başkanı Gönül, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay'ın, "Yüksek karlı gizli fon vaadiyle yaşanan dolandırıcılık" davasını gündeme getirmesi ve bu fonlar hakkında soruşturma açılıp açılmayacağını sorması üzerine, "Söz konusu olay, bir dolandırıcılık olayı. Sermaye Piyasası mevzuatına göre bir fon değil bu, tamamen dolandırıcılık. Adının fon olması, fon olarak lanse edilmesi mevzuatımızdaki fonu kapsamıyor” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli