Kız öğrenci yurdunda yangın: 12 ölü, 22 yaralı

29-11-2016
Rûdaw
Adana
Adana
A+ A-

Adana (Rûdaw) - Adana'nın Aladağ ilçesinde kız öğrenci yurdunda çıkan yangın sonucu 11 öğrenci ile bir çalışan hayatını kaybetti, 22 öğrenci ise yaralandı.

 

Edinilen bilgiye göre, Adana’nın Aladağ ilçesindeki Sinanpaşa Mahallesi’nde bulunan bir kız öğrenci yurdunda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İtfaiyenin müdahale ettiği yangında 3 katlı binanın ahşap olan son katı alevlere teslim oldu.

 

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, çıkan yangınla ilgili, "12 cenazeye ulaştık, yaralanan 22 kişi de hastanelere kaldırıldı" dedi.

 

Yangınla ilgili bilgi kirliliği sürerken NTV'de canlı yayına bağlanan Adana İtfaiye Daire Başkanı Fahri Durukan, yangında 11 öğrenci ile birlikte 1 çalışanın cansız bedenine ulaşıldığını açıklamıştı.

 

Alevler bir anda binayı sararken içeride bulunan öğrenciler korku içerisinde camlardan atlayarak canlarını kurtardı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ve ambulanslar sevkedildi.

 

Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, birkaç öğrencinin alevlerden kaçmak için pencerelerden atlayarak yaralandığını ve tedavi altına alındıklarını kaydetti. Akgedik, şöyle konuştu:

 

“İçeride kaç kişinin bulunduğuna dair kesin bilgimiz yok. Bazıları içeride öğrenciler var diyor bazıları yok diyor. Yurtta toplamda 28 öğrenci kalıyor. Bazıları mahallelere dağılmışlar, tespitini yapamıyoruz. Bölge Orman Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ile bizim itfaiye araçlarımız yangına müdahale ediyor. Son kata girebilmiş değiliz. Öğrenciler hakkında sağlıklı bilgimiz yok. Öğrenciler daha çok köylerde yaşayan ailelerin çocukları olduğu için şu an ailelerinden de buraya gelen yok.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli