2 yıldır kayıptı: Şırnaklı gencin cenazesi Belarus'taki mezarlıkta bulundu!

29-10-2023
Etiketler İdil Şırnak Mehmet Ali Okan Belarus Kimsesizler mezarlığı
A+ A-

Haber Merkezi – Kendisinden yaklaşık 2 yıldır haber alınamayan Mehmet Ali Okan'ın cenazesi, Belarus'ta bulunan kimsesizler mezarlığında bulundu.

Şırnak-İdil nüfusuna kayıtlı Okan, arkadaşı Tayyip Belge ile 18 Kasım 2021 tarihinde Belarus’un başkenti Minsk’e gitmek için İstanbul Havalimanı'ndan uçağa bindi.

Minsk şehrine ulaşan iki genç 19 Kasım 2021 tarihinde binlerce göçmen ile birlikte Polonya Devletine geçmek üzere sınıra gitti.

Okan ve Tayyip Belge’nin bulunduğu 4 bin civarındaki göçmen Kasım 2021 tarihinde Avrupa ülkelerine geçebilmek için Avrupa Birliği (AB) ülkesi olan Polonya’ya geçmek istedi.

Belarus’un AB ile yaşadığı sorun nedeniyle Polonya göçmenlere izin vermedi.

O zamandan beri 24 yaşındaki Mehmet Ali Okan’dan haber alınamıyordu.

Aile, haber alamadığı çocuklarının cenazesine ulaştı.

Cenazesi kimsesizler mezarlığında bulundu

Cenaze, Avrupa ülkesi Belarus’ta bulunan bir kimsesizler mezarlığında bulundu.

Şırnak Haber’in aktardığına göre aile, DNA örneğini eşleşmesi üzerine cenazeyi alarak İdil'e getirecek.

Mehmet Ali Okan’ın cenazesi 29 Ekim tarihinde hava yolu ile Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanına getirilerek İdil İlçesine bağlı Kuyulu (Serêgir) defnedileceği öğrenildi.

“Şartlar zorlaştığı için gitmek istedi"

Baba Nuretttin Okan, günlerdir haber alamadığı oğluyla son görüşmelerini İdil Haber’e anlatmış ve “Birlikte olan arkadaşı şu an Minsk’e dönüyor. Tek haber alınamayan benim oğlum kaldı. Ayın 18’inde İstanbul Havalimanı’ndan Minsk’e uçtu. Bir gece otelde kaldı. Oradan sınıra gittiler. Pazartesi günü beni arayıp, Polonya’da yakalandık, bizi sınıra götürüyorlar dedi. Birkaç gün sınırda bekletildiler. Orada üşüdüğünü, eve dönmek istediğini söyledi. Yemek yok, su yok, günlerce açık arazide beklediler. Perşembe günü öğleden sonra başka bir numaradan aradı, son konuşmamızı yaptık. Üzerindeki her şeyi askerin aldığını söyledi. Pasaport, telefon... Üzerinde hiçbir şey bırakmamışlar. İki gün sonra oğlumun telefonu aktifti. Arapça konuşan biri çıktı. Arkadaşlarımdan birinden çevirmesini istedim. Konuştuğum kişi, biz çıkarken rastgele telefon dağıttılar dedi. Ne kadar doğru bilmiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Babası, oğluyla ilgili yaptığı açıklamada “Şartlar zorlaştığı için gitmek istedi. Rahat yaşamak için, başka da bir amacı yoktu. Cezası, mahkemesi yoktu. Sicili tertemiz bir çocuk” demişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: AA

Kuşadası’nda evleri yangına yakın olan vatandaşlara tahliye çağrısı

İzmir’in Selçuk ilçe Pamucak mevkiinde başlayan orman yangını Aydın’ın Kuşadası ilçesine sıçradı. Kuşadası’nın Bayraklı Dede Mahallesi’nde orman alanına yakın ikamet eden vatandaşlardan, yetkililer tarafından yapılan uyarılarla can güvenlikleri nedeniyle konutlarını boşaltmaları istendi.