Urfa'da 'Türk bayrağı' tartışması: Esnaf tutuklandı

Haber Merkezi – Urfa'nın merkez Eyyübiye ilçesinde, dükkanına Türk bayrağı asmak istemeyen esnaf zabıta memurunu bıçakladı.

Komiser Şakir Caddesi üzerinde esnafa Türk bayrağı dağıtan zabıta ekipleriyle, bayrağın asılmasını istemeyen esnaf arasında tartışma yaşandı.

Bu sırada bir esnaf tarafından bıçakla yaralanan zabıta memuru Hasan Yunusoğlu, Urfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Bölgeye gelen polis ekipleri Mehmet Peçene adlı esnafı gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Peçene, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, "İlçe genelinde bayrak dağıtımı yapan personelimiz, kardeşimiz Hasan Yunusoğlu, ay yıldızlı bayrağımıza yapılan saygısızlığa karşılık verince maalesef saldırıya uğrayıp bıçaklandı. Ameliyata alınan kardeşimiz için dualarınızı bekliyoruz. Her şeye ve herkese rağmen 'Yer Gök Kırmızı' olacak" ifadelerini kullandı.

Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de “Eyyübiye Belediyesi’ne bağlı zabıta memuru arkadaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında dağıttıkları bayrak kimi, neden rahatsız eder anlamış değilim. Yaşanan menfur saldırıyı şiddetle kınıyor; ameliyata alınan arkadaşımıza acil şifalar diliyorum” açıklamasında bulundu.