HDP: Milletvekillerimize doğrudan ‘ölüm tehdidi’ içeren tehlikeli bir gelişme yaşandı

29-10-2022
Etiketler HDP Şırnak Polis Hasan Özgüneş Nuran İmir
A+ A-

Haber Merkezi - HDP, Şırnak'ta Cizre Belediyesi'ne kayyım atanmasının yıl dönümünde milletvekilleri Hasan Özgüneş ve Nuran İmir’in de katıldığı basın açıklaması sırasında bir polisin vekillere mermi çekirdeği fırlattığını açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) yapılan açıklamada, “İktidardan aldığı talimatla daha önce milletvekillerimiz şahsında, halk ve meclis iradesine saldıran kolluk güçleri işi cinayet tehdidine vardırdı” denildi.

Cizre Belediyesine kayyım atanmasının yıldönümünde milletvekilleri Hasan Özgüneş ve Nuran İmir’in de katıldığı basın açıklaması sırasında doğrudan “ölüm tehdidi” içeren son derece tehlikeli bir gelişme yaşandığına vurgu yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Polis ablukasında gerçekleştirilen basın açıklaması sırasında milletvekilimiz Hasan Özgüneş’e bir adet mermi çekirdeği fırlatıldı.

Kameralara yansıyan ve ekte paylaşacağımız görüntülerde mermi çekirdeğini kimin tarafından ve nasıl atıldığı net olarak görülüyor. Anayasayı, yasaları özellikle partimize ve halka karşı sistematik olarak çiğneyen AKP iktidarı ve güdümündeki silahlı yapıların tehdidinin ne anlama geldiğini kamuoyu biliyor.

Bu duruma tepki gösteren milletvekilimiz Hasan Özgüneş, ‘Feriştahınız gelse bizi korkutamazsınız’ dedi.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli