Futbol dünyasını milyonlarca dolar dolandıran banka müdürü olayında yeni gelişme

29-04-2023
Rûdaw
Etiketler Futbol Banka Dolandırıcı Fatih Terim
A+ A-

Haber Merkezi – İstanbul Bakırköy'de özel bir bankada müdürlük yapan Seçil Erzan, aralarında tanınmış futbol teknik direktörü Fatih Terim, kızı Buse Bahçekapılı, damadı Volkan Bahçekapılı, futbolcular Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera’nın da bulunduğu birçok kişiyi 55 milyon dolar dolandırdığı iddiasıyla tutuklandı.

Seçil Erzan'la iş birliği içerisinde olan 5 kişi daha gözaltına alındı.

DHA’nın haberine göre Seçil Erzan, adı geçen kişilerin yanı sıra çok sayıda başka kişiyi de arayarak bankanın “gizli fon” verdiğini ve kendilerine para verirlerse bu fona yatırıp yüksek kar elde edebileceklerini söyledi.

Erzan'a güvenen kişiler teklifi değerlendirip “gizli fon”a yatırması için Seçil Erzan’a elden yüksek miktarlarda para verdi. Bir süre kar dağıtır gibi para dağıtan Erzan böylelikle güven kazandı ve başka isimlere de ulaştı. Bu şekilde yaklaşık 55 milyon dolar toplayan Erzan daha sonra para ödemeyince bazı kişiler savcılığa giderek şikayetçi oldu.

Yatırımlardan zarar ettiğini söyledi

Açılan soruşturma kapsamında Seçil Erzan tutuklandı. Erzan'ın hem polis hem de savcılık ifadesinde bankanın bilgisi dışında para topladığını kabul ettiği, yatırımlardan zarar ettiği, parasının kalmadığını ve mağdurların bir kısmına ana paralarını ödediğini söylediği öğrenildi.

5 kişinin daha evine baskın düzenlendi

Polis ekipleri, Seçil Erzan'ın topladığı paraları yurt dışına kaçırmış olabileceği ihtimali üzerinde durdu. Erzan'ın irtibatlarını inceleyen ekipler, şüphelinin sık sık 5 kişiyle iletişim halinde olduğunu ve bu 5 kişinin farklı zamanlarda sık sık yurt dışına çıkış yaptığını belirledi. Söz konusu şüpheliler İstanbul, Edirne ve Tekirdağ'da gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 20 bin TL bulundu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli