Ankara merkezli operasyon: 49 kişi hakkında gözaltı kararı

29-04-2023
Rûdaw
Etiketler Ankara Polis operasyonu Gözaltı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Bu sabah Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen operasyon kapsamında çeşitli kentlerde yapılan baskınlarda 49 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Diyarbakır merkezli Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu ile Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Sedat Yılmaz da bulunuyor.

“Terör Suçları Soruşturma Bürosu”nun yürüttüğü soruşturma nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, “PKK’nin ideolojik alan merkezi” yapılanmasına bağlı olarak faaliyet gösterdikleri iddia edilen 49 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği belirtildi.

Başsavcılığın açıklamasında, “Etkin pişmanlık gösteren şüphelilerin ifadeleri, tanık beyanları, yurt dışı çıkış kayıtları, kendi aralarında çok sayıda görüşme yaptıkları ve sık sık bir araya gelerek örgütsel toplantı yaptıklarını gösteren ve bu anlamda haklarındaki teşhis ve beyanları doğrulayan HTS kayıtları ile açık kaynak araştırma raporları” operasyona dayanak gösterildi.

Yine başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, bu sabah Ankara merkezli 15 ilde, “Gülen yapılanmasına” yönelik de eş zamanlı baskınlar yapıldığı ve 54 kişinin gözaltına alınmalarına karar verildiği kaydedildi.

Yeşil Sol Parti operasyona tepki gösterdi

Öte yandan Yeşil Sol Parti operasyona tepki gösterdi. Yeşil Sol Parti Diyarbakır Basın Bürosu’ndan paılan açıklamada “Siyasi soykırım operasyonları ile özgür basın çalışanlarını hedef alan, çukur medyasına Amed’ten seslenmek istiyoruz. Hedef haline getirdiğiniz özgür basın çalışanları, bugün maşalığını yaptığınız iktidarın tüm kirli politikalarını deşifre etmeye devam edecek” denildi.

21 ilde baskın düzenlenmişti 

Pazartesi günü Diyarbakır merkezli 21 ilde yapılan operasyonlarda aralarında sanatçı, hukukçu, politikacı ve gazetecilerin de olduğu 200’e yakın kişi gözaltına alınmış, bu kişilerden 29’u tutuklanmıştı. Dün itibariyle 80’e yakın kişi ise hala gözaltında bulunuyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli