Meteorolojiden 56 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı

29-03-2023
Etiketler Meteoroloji Sağnak Sel
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 32 il için `sarı`, 24 il için `turuncu` uyarıda bulundu. Listedeki illerde yaşayan vatandaşlardan ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara, su baskınlarına karşı tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

Meteoroloji bugün beklenen kuvvetli sağanak, yoğun kar ve fırtına nedeniyle 32 kente sarı, 24 kente turuncu kodlu uyarıda bulundu. Hava durumu raporuna göre ülke genelinde sıcaklıkların 8 ila 15 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Yağışların Orta ve Doğu Akdeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Bursa, Bilecik, Sakarya, Bitlis, Şırnak, Diyarbakır, Hakkari, Antep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Ayrıca Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu illerinde eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğuna dikkat çekildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli