Yerlikaya: Saldırganların DEAŞ'lı olduğunu değerlendiriyoruz

29-01-2024
Etiketler Sarıyer Kilise saldırısı İtalyan Kilisesi Silahlı saldırı IŞİD
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Sarıyer'deki İtalyan kilisesinde 1 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıyı gerçekleştiren Rus ve Tacik asıllı 2 katil zanlısının yakalandığını duyurdu.

Saldırı sonrası 30 adrese düzenlenen baskınlarda 47 kişinin gözaltına alındığını açıklayan Bakan Yerlikaya, "İki katil zanlısının da DEAŞ'lı olduğunu değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde dün gece saatlerinde düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada, "Bugün Sarıyer'de pazar ayini sırasında maskeli iki şahıs tarafından düzenlenen silahlı saldırıda Tuncer Cihan isimli vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Olaydan hemen sonra yaptığımız açıklamada faillerin en kısa sürede yakalanıp, adalete teslim edileceğini belirtmiştik. Menfur saldırı sonrası İstanbul emniyetimiz çok hızlı ve kapsamlı bir çalışma başlattı. Gün boyu emniyet güçlerimiz 30 ayrı adrese baskın düzenledi. Şu ana kadar 47 şahıs gözaltına alındı" dedi.

"Saldırganların DEAŞ'lı olduğunu değerlendiriyoruz"

Yerlikaya açıklamasının devamında, "Saat 22.00'de belirlenen adrese yapılan baskında cinayet zanlısı iki şahıs yakalandı. Zanlıların yabancı uyruklu olduğunu ifade etmek istiyorum. Biri Tacikistanlı biri Rusyalı olan yabancı uyrukluların DEAŞ'lı olduğunu değerlendiriyoruz. Zanlıların ifadeleri alınacak, olayla ilgili karanlık noktalar aydınlatılacaktır. Şunun altını çizmek istiyorum; İstanbulumuz farklı dinlere asırlardır ev sahipliği yapmaktadır, yapmaya da devam edecektir. Ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanlara asla ama asla göz açtırmayacağız. Son olarak başta bölücü terör örgütü olmak üzere terörün her türlüsüyle mücadele ediyoruz. DEAŞ ile ilgili 1 Haziran 2023'ten bugüne 1046 operasyon yaptık" ifadelerini kullandı.

Sarıyer'deki Santa Maria (Aziz Meryem) Kilisesi'ne giren silahlı yüzü maskeli iki kişinin açtığı ateş sonucu 1 kişi hayatını kaybetmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli