‘Biz uyuşturucu kaçakçılığı mı yapıyoruz cari açığı kapatmak için?’

29-01-2023
Etiketler Süleyman Soylu
A+ A-

Haber Merkezi – Soylu, "Cari açığı kapatmak için uyuşturucu kaçakçılığı mı yapıyoruz? Allah'tan korkar insan" açıklamasında bulundu.

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kastamonu'nun Tosya ilçesinde yapımı tamamlanan yeni hükümet konağının açılış töreninde konuştu.

Erdoğan liderliğindeki Türkiye'nin sadece ülke içinde değil, dünyanın karşılaştığı krizlerde de çözüm ürettiğini belirten Soylu, "Eğer ben bugün Amerika'ya söz söyleyebiliyorsam, Avrupa'ya Türkiye'nin gücünü haykırabiliyorsam, sizin ortaya koyduğunuz iradeyi Tayyip Erdoğan'ın millet adına ortaya koymasıyladır. Hepimiz insanız, eksiğimiz olur. Eksiği olmayan Cenabı Allah'tır" ifadesini kullandı.

“Çelme takmaya çalışan liderler, Erdoğan'ı kutlamak için sıraya girecek”

Soylu’nun konuşmasında öne çıkan noktalar şöyle:

“14 Mayıs gecesi Avrupa'nın ve dünyanın şu an bize çelme takmaya çalışan bütün liderleri, Recep Tayyip Erdoğan'ı kutlamak için sıraya girecek. Biz milletimize, ülkemize sadığız. Bir canımız var. Yıllarca bu ülkenin sevdikleri insanlarına yapmadıkları kalmadı. Ailesine iftira attılar. Yetmedi, kendisini iftira attılar. Yetmedi, ülkesine iftira attılar. Neymiş, uyuşturucu kaçakçılarıyla ülkemizin cari açığını kapatıyormuşuz. Bu dünyada da öteki dünyada da bunun hesabını sormayan namerttir.

Terörle nasıl mücadele edilmesi gerektiğinin zihniyetini değiştirdi. Türkiye'yi parçalamak isteyenlere fırsat vermedi. Doğuyla batının birbiriyle olan gelişmişlik farklılıklarının tamamını ortadan kaldırdı. Savunma sanayimizi yüzde 20'den yüzde 80 yerlilik, millilik seviyesine çıkardı.

“Biz uyuşturucu kaçakçılığı mı yapıyoruz cari açığı kapatmak için?”

Allah rızası için size soruyorum. Biz uyuşturucu kaçakçılığı mı yapıyoruz cari açığı kapatmak için? Allah'tan korkar insan. Aynı iftiraları (Adnan) Menderes'e, arkadaşlarına attılar, idam ettiler. Rahmetli (Turgut) Özal'a attılar, Rahmetli (Necmettin) Erbakan'a, Özal'a, (Alparslan) Türkeş'e attılar. (Süleyman) Demirel'e hanımı üzerinden attılar. Neymiş? Rahmetli Erbakan Libya'ya gitmiş, çadıra davet etmişler. Neymiş? Başbakanlıkta hocaefendileri toplamış, onlara iftar vermiş. Diyarbakır'a gittim, bütün hocaefendileri topladım, kameraları karşıma aldım, bir icazet merasiminde.

Ne söylüyorsanız söyleyin şimdi bakalım? Bu ülkenin değerlerinden, insanından, inancından, diyanetinden sürekli nefret edenlere karşı, insanların kılık kıyafetlerini hapis içine almaya çalışanlara karşı Menderes kadar, Tayyip Erdoğan kadar cesaretli olamazsak yazık olsun bize. Sonuna kadar ipimiz cebimizde gezeceğiz.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli