HEZKURD Derneği İstanbul’da Kürtçe seçmeli ders kampanyası başlattı

29-01-2022
Etiketler HEZKURD Derneği Kürtçe Seçmeli Ders İstanbul
A+ A-

İstanbul (Rûdaw) – HEZKURD Derneği (Komeleya Hereketa Zimanê Kurdî) İstanbul’da Kürtlerin yoğun yaşadığı semtlerde orta okul öğrencilerinin seçmeli ders olarak Kürtçeyi tercih etmesini teşvik etmek amacıyla kampanya başlattı.

Kürt sakinlerin yoğun olduğu Sultangazi ilçesi Gazi Mahallesi’ndeki bir okulun önünde başlatılan kampanyaya HEZKURD Derneği Başkanı Gule Can Ronahi, Başkan Yardımcısı Av. Suphi Özgen de katıldı.

Okul müdürü ile görüşen Ronahi, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, ailelerle de görüşerek bu konuda duyarlı olmalarını isteyeceklerini söyledi.

Av. Suphi Özgen de, “Okul müdürü bizi çok iyi karşıladı. Kendimizi tanıttık. Kürt dili için resmi bir dernek kurduğumuzu anlattık. Maalesef okul müdürü şu ana kadar bu okulda hiç bir öğrencinin Kürtçe seçmeli dersi tercih etmediğini, ancak tercihler olursa bunları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne göndereceğini söyledi” dedi.

Özgen, “Ailelerin çoğu bu derslerin gelecek yıl için tercih edileceğini bilmiyor. Bu çok önemli. Bu yıl dördüncü sınıfa giden öğrenciler beşinci sınıfa geçecek ve onlar da bu dersi tercih edebilir. Gazi Mahallesi’nin çoğu Kürt ama Kürtçe konuşma oranı çok az. Bugün okullar açık olsa broşürlerimizi dağıtacaktık ama bugün aileleri ve esnafı ziyaret edeceğiz” diye konuştu.

HEZKURD Derneği geçtiğimiz gün İstanbul’da gerçekleştirdiği toplantıda yeni yönetimini belirlemişti.

Türkiye Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaokullarda 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı döneminde okutulacak seçmeli dersleri tercih süreci başladı. Öğrencilerin tercih ettikleri dersleri 3 Ocak – 7 Şubat 2022 tarihine kadar okul müdürlüklerine bildirmesi gerekiyor.

“Yaşayan Dil ve Lehçeler” adı altında Kürtçe’nin Kurmancî ve Zazakî lehçelerinde seçmeli dersler için de başvurular yapılabilecek.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli