URFA – Haklarını korumayan sendikadan istifa eden işçiler işten çıkarılmakla tehdit ediliyor

28-11-2023
Etiketler Urfa Özak Tekstil fabrikası Öz-İplik Sendikası protesto
A+ A-

Haber Merkezi – Urfa’da bir tekstil fabrikası çalışanları 6 yıldır haklarını korumayan sendikadan istifa ettikleri için işten çıkarılmakla tehdit ediliyor. İşçiler haklarını korumadıklarını belirtikleri sendikaya üye olmaya zorlanan işçiler iki gündür eylemde.  

Urfa’da Özak Tekstil fabrikası işçileri 6 yıldır üye oldukları Öz-İplik Sendikasından, haklarını savunmadığı gerekçesiyle topluca istifa etti. İşçiler Birtek-Sen sendikasına geçtikleri için işveren tarafından işten çıkarılmakla tehdit edildi. 

Bunun üzerine işçiler iki gündür iş bırakma eylemi yaparak, Özak Tekstil fabrikası ve Öz-İplik Sendikasını protesto etti. Fabrika önünde toplanan işçiler sık sık "Öz-İplik istifa" şeklinde slogan attı. 

Protestoya HEDEP’in Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar destek verdi.

Rûdaw’a konuşan adını vermek istemeyen bir işçi, Öz-İplik Sendikasının 6 yıldır hiçbir şekilde işçilerin haklarını savunmadığını ve işverenden yana tavır gösterdiği için topluca istifa etme kararı aldıklarını söyledi.

"İsmi işçi sendikası ama esasında işverenden yana olan sarı sendika. kaç yıldır haklarımızı korumuyor bu yüzden sendikadan topluca istifa ettik" dedi. 

Protestoya katılan işçi “Öz-İplik Sendikası işçilerden habersiz, iş verenle bizim adımıza sözleşmeler imzalıyor. 6 yıldır hiçbir talebimiz yerine getirilmedi. Topluca istifa kararı aldık. İşveren sendikadan istifa ettiğimiz için bizi işten atmakla tehdit ediyor. Görüşmeye giden arkadaşlarımıza ‘Sendikalaşmak sizin hakkınız ama farklı bir sendikaya üye olamazsınız’ denmiş.  Bu nedenle iki gündür eylemdeyiz” dedi.

6 yıldır düşük ücretle ve hiç zam yapılmadan çalıştıklarını belirten Özak Tekstil fabrikası çalışanı “Maaşlarımızın arttırılması, promosyon ve ikramiye almak gibi bazı haklı taleplerimiz var. Söz konusu sendika bunların hiç biri için mücadele etmedi. İşveren ile görüşmelerimizi sürüyor. Taleplerimiz yerine getirilmezse protestomuzu sürdüreceğiz” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli