Türkiye Dışişleri Bakanı: Peşmergeye desteği arttıracağız

28-11-2014
Gönül Morkoç
Etiketler Mevlüt Çavuşoğlu peşmerge
A+ A-
Diyarbakır (Rûdaw) -Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kürdistan Bölgesi Peşmerge Güçleri’ne “eğit-donat” kapsamında gerekli desteğin verildiğini belirterek, “Bu desteği daha arttıracağız” dedi.

 

 

Rudaw’a konuşan Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin peşmergenin eğitimi ve donatımı konusunda gereken desteği verdiğini söyledi.

 

Rudaw muhabirinin “Peşmergeye ağır silahlar verilecek mi?” sorusunu yanıtlayan Çavuşoğlu, “Teknik detayları zaten genelkurmayımız, askerler, milli istihbaratımız görüşürler.  Önemli olan eğit donat kapsamında verilen destektir. Bu desteği de artıracağız” şeklinde konuştu.

 

Önceki akşam Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani ile, kendisinin de Başbakan Neçirvan Barzani ile telefonda görüştüğünü belirten Çavuşoğlu, “Bu bölgede DAIŞ tehdidine ve diğer tehditlere karşı her zaman peşmerge, Erbil ve Irak’ın yanında olduğumuzu söyledik” ifadelerini kullandı.

 

Üç gün önce IŞİD’in Kerkük’e saldırdığını hatırlatan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

 

“Bu şu anlama geliyor bizim peşmerge dahil Irak güvenlik güçlerine desteğimizi artırmamız gerekiyor. Zaten yeni kurulan hükümetin içişleri ve milli savunma bakanından da davet geldi. Ama Irak’ın ordusunun yapılanması lazım. Tek mezhebe ya da etnik gruba dayalı değil herkesin ‘benim güvenlik gücüm’ diyebileceği bir ordunun oluşturulması lazım.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli