Diyarbakır’da Starbucks şubesine saldırı

28-10-2023
Etiketler Diyarbakır İsrail Filistin HÜDA-PAR Starbucks
A+ A-

Haber Merkezi – Diyarbakır’da bir grup, İsrail’i protesto eyleminde Ceylan AVM’nin önündeki Starbucks şubesine saldırı düzenledi. Taş, sopa ve sandalyelerle yapılan saldırıda iş yerinde büyük hasarın oluştuğu kaydedildi.

Diyarbakır'da dün akşam saatlerinde İsrail’e destek sunduğu belirtilen kahve zinciri Starbucks şubesine taş ve sopalarla saldırı düzenlendi.

Saldırıda iş yerindeki masa ve sandalyelere zarar verildi, camlar kırıldı.

Şubede hasarın büyük olduğu kaydedildi.

Saldırı görüntüleri ise sosyal medyada geniş yer buldu.

Öte yandan saldırının, HÜDA-PAR Diyarbakır İl Başkanlığı'nın İsrail’i protesto ve Filistin’e destek için kentte eylem çağrısında bulunmasından sonra gelmesi dikkat çekti. 

Başkanlığın resmi X hesabından yapılan açıklamada, eyleme dair çağrı yapıldı:  

“Gazze’de kardeşlerimiz katledilirken evde kalmak olmaz. Haydi hepimiz dışarıya meydanlara iniyoruz. Ceylan Karavil’in önünde bu gece şimdi saat 23.00’te toplanıyoruz!

Siyonist işgal çetesinin, Filistinli kardeşlerimize yönelik gerçekleştirdiği katliamlara karşı sesimizi yükseltmeye devam ediyoruz.

Diyarbakırlı tüm hemşerilerimizi siyonistlerin vahşetine karşı tepkilerini göstermeye davet ediyoruz.

Bu Gece 23.00 Ceylan Karavil AVM Önü”

HÜDA-PAR yaptığı açıklamada kendilerinin saldırı ile ilgisi olmadığını, yaşanan saldırının provokasyon olduğunu belirtti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: AA

Kuşadası’nda evleri yangına yakın olan vatandaşlara tahliye çağrısı

İzmir’in Selçuk ilçe Pamucak mevkiinde başlayan orman yangını Aydın’ın Kuşadası ilçesine sıçradı. Kuşadası’nın Bayraklı Dede Mahallesi’nde orman alanına yakın ikamet eden vatandaşlardan, yetkililer tarafından yapılan uyarılarla can güvenlikleri nedeniyle konutlarını boşaltmaları istendi.