Erdoğan'dan erken seçim çağrılarına yanıt: Sahte bir gündem

Haber Merkezi – Erken seçim çağrılarına ilişkin mesaj veren  Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Türkiye'nin önünde seçimsiz 3,5 yıl vardır. Bunun dışındaki her gündem sahtedir, sanaldır” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleştirilen Yatırım Danışma Konseyi 10. Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan, "12. Kalkınma Planı, OVP ve uluslararası doğrudan yatırım stratejisi gibi belgelerle ekonomideki yol haritamızı belirledik. OVP'nin temel hedeflerinden biri yıllık yüzde 5'in üzerinde ekonomik büyümedir. Dijital dönüşüm, yeşil ekonomi, enerji verimliliği konularına ağırlık veriyor, yatırımları hızlandırmayı planlıyoruz" dedi.

Enflasyonun kontrol altına alındığı bir döneme girmiş bulunuyoruz”

Konuşmasının devamında Erdoğan şu ifadelere yer verdi:

“Cari açığımızın düştüğü, rezervlerin arttığı, risk göstergelerinin iyileştiği, enflasyonun kontrol altına alındığı bir döneme girmiş bulunuyoruz. Son dönemde açıklanan büyüme, istihdam, dış ticaret ve enflasyon verileri (Orta Vadeli) programın çalıştığını ortaya koyuyor.Özel sektör istihdamında uluslararası yatırımcıların payı yüzde 8,8'e çıktı. Meclisimizin açılmasıyla iklim kanunu gündeme gelecek. Kanunla sanayimizde yeşil dönüşüm sürecini hızlandıracağız.”

Tüm planlarımızı 2028'e yapıyoruz”

Muhalefetin erken seçim çağrılarına da yanıt veren Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Tüm planlarımızı 2028'e yapıyoruz. Muhalefetin kendi iç çekişmelerini perdelemek amacıyla gündeme getirdiği seçim tartışmalarını havanda su dövmek olarak görüyoruz. Milletin bize verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanacağız. Türkiye'nin önünde seçimsiz 3,5 yıl vardır. Bunun dışındaki her gündem sahtedir, sanaldır. Sizin de gelecek planlarınızı buna göre yapmanızda fayda olduğuna inanıyorum."