Bolu'da 'gizemli' kazı: Zonguldak'tan 15 madenci götürüldü

28-07-2023
Etiketler Bolu Kazı Madenci Mersin'deki kırmızı ev
A+ A-

Haber Merkezi – Bolu'da yaşlı bir çiftin sahibi olduğu arazide Cumhuriyet Başsavcılığı’nın adli soruşturma talimatıyla kazı gerçekleştiriliyor. Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak Üzülmez Müessese Müdürlüğü’nden getirilen 15 madenci tarafından yerin metrelerce altında yapılan kazının niçin yapıldığı bilinmiyor. Bolu'daki bu kazı sebebiyle Mersin'de 2016'da özel harekat polisleri gözetiminde yapılan kazı çalışması akıllara geldi.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gizli yürütülen adli soruşturma gerekçesiyle Mudurnu ilçesine bağlı Kovucak köyünde Nisan ayında iş makinesiyle kazı çalışması başlatıldı.

Karar’ın haberine göre, yaklaşık bir aylık çalışmanın ardından Mayıs ayında Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak Üzülmez Müessese Müdürlüğü’nden 15 maden işçisi bölgeye götürüldü.

Kazı halen devam ediyor

Madenciler, alanda yer altına inerek kazıya başladı. Havalandırma ve jeneratör sistemleri kuran madenciler, 2 aylık süreçte yerin metrelerce altına indi. Büyük gizlilik içerisinde süren esrarengiz kazının halen devam ettiği bildirilirken, jandarma ise dışarıda yoğun güvenlik önlemi aldı.

Kazı alanına arazi sahipleri dahil olmak üzere hiç kimsenin yaklaştırılmadığı belirtildi. Her gün sabah saatlerinde başlayan kazının akşam saatlerinde ara verilerek, alanın giriş kısmının mühürlendiği ifade edildi.

Maden işçileri ile diğer işçilerin, çalışmalar sırasında görüntü almaması için her gün kazı öncesi telefonlarının toplandığı öne sürüldü. Kazı çalışmalarında Bolu İl Kültür Turizm ve Müze Müdürlüğü ekiplerinin ise yer almadığı öğrenildi.

Görüntü ve fotoğraf alınmasına izin verilmeyen kazı alanının çevresinin onlarca güvenlik kamerasıyla 24 saat izlendiği bildirildi.

Öte yandan bölgede önceki yıllarda onlarca kişinin define kazısı yaparken yakalandığı ve jandarma tarafından haklarında adli işlem yapıldığı kaydedildi.

Esrarengiz kazı devam ederken, ne arandığıyla ilgili herhangi bir bilgi verilmedi.

Akıllara Mersin’deki kazıyı getirdi

Mersin'in Tarsus ilçesinde 82 Evler Mahallesi, 3106 Sokak'ta tek katlı olan evde Bolu'daki gibi gizli bir çalışma yapılırken 2016 yılında kazı çalışması gerçekleşmişti.

Etrafı tamamen kapatılan ve özel harekat polislerinin gözetiminde yapılan kazı, 1 yıl sürmüştü.

Ev, daha sonra “Tarsus meşhur gizemli kırmızı ev 209 m2" başlığıyla bir ilan sitesinde satılığa çıkarıldı.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli