Tunç Soyer: Mültecilerle yaşamayı herkesin hazmetmesi lazım

28-07-2021
Rûdaw
Etiketler Tunç Soyer Mülteci
A+ A-

 Haber Merkezi - CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan göçmenlere verilecek suy ve atuk toplama bedelinin 10 kat artırılacağını söylemesi hakkında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Hayatın içinde onlarla beraber yaşıyoruz. Bunu herkesin hazmetmesi ve bununla devam etmeyi öğrenmemiz lazım” dedi.

İzmir'de 150 bin göçmenin yaşadığını hatırlatan Soyer, entegrasyonun önemine dikkat çekti.

FOX TV yayınına katılan Soyer, "Kentsel Adalet Daire Başkanlığı kurduk, gündelik hayatlarında kolaylaştırıcı olmak, entegrasyon sağlamak için. Adalet arayışları, sağlık sorunları ne varsa bunlarla ilgilenen özel bir dairemiz var. Hayatın içinde onlarla beraber yaşıyoruz. Bunu herkesin hazmetmesi ve bununla devam etmeyi öğrenmemiz lazım" diye konuştu.

Tanju Özcan'ın göçmen karşıtı sözlerinin ardından CHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Cumhuriyet Halk Partisi, tek bir insanın dahi temel yaşam hakkından mahrum bırakılmasını kabul etmez" denilmişti.

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği de Tanju Özcan hakkında ırkçı söylemlerde bulunduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli