Kurtulmuş: Ekim ayında depremzedelere konutları teslim etmeye başlayacağız

28-06-2023
Etiketler Numan Kurtulmuş Maraş Deprem Depremzede Konut
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Ekim ayından itibaren, yapımı tamamlanan kalıcı konutların hak sahiplerine verilmeye başlanacağını söyledi.

Kurtulmuş, Maraş'ın Onikişubat ilçesinde EXPO alanındaki Arasta Çarşısı'nda depremzedelerle bir araya geldi.

Dün geldiği kentte çeşitli ziyaretlerde bulunduğunu anlatan Kurtulmuş, buradan da Adıyaman'a geçeceğini ifade etti.

Çok büyük bir acı yaşadıklarını vurgulayan Kurtulmuş, depremlerde Maraş'ta 12 bin 625 kişinin hayatını kaybettiğini, kentin yaklaşık 4'te birinin oturulamaz hale geldiğini söyledi.

Kurtulmuş, depremzedelerin yaralarını sarmak için büyük bir gayret sarf edildiğini aktararak, şöyle konuştu:

"Elhamdülillah yapılan faaliyetleri bugün itibarıyla geriye doğru değerlendirdiğimizde büyük mesafeler alındığını, vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının önemli bir kısmının karşılandığını, eksikliklerin büyük bir kısmı karşılandığını görmekten de hep fevkalade memnun oluyoruz. Şimdi önümüzdeki mesele, evleri yıkılmış olan, oturulamaz hale gelmiş olan yurttaşlarımızın kalıcı konutlarına kavuşması için devletin seferber olmasıdır. Ekim ayından itibaren yapımı tamamlanan kalıcı konutlar hak sahiplerine verilmeye başlanacak. Ümit ediyoruz ki kısa bir süre içinde vatandaşlarımız kalıcı konutlarına geçerek hiç olmazsa depremin o getirmiş olduğu ağır travmaların ortadan kalkmasını sağlayacak bir zemine oturmuş olacak."

“9 öğrenci şampiyon oldu”

Depremzedelerin yaralarının sarılmaya devam edildiğini belirten Kurtulmuş, "Okulların bir kısmı müsait olmamakla birlikte eğitimde de eksiksiz bir eğitim yapıldığını biliyoruz. Hatta öyle ki bu sene Kahramanmaraş'ta, depremzede çocuklarımızdan, evlatlarımızdan 9'unun LGS sınavlarında bütün soruları doğru yaptığını ve şampiyon olduklarını görüyoruz. Onlara buradan tebriklerimizi ve teşekkürlerimizi ifade ediyorum." diye konuştu.

“Konteyner kentin içinde EXPO'dan bahsetmek biraz çok uygun değil gibi”

Kurtulmuş, Maraş'ın sanayi kenti olduğunu anlatarak, fabrika ve atölyelerin yaklaşık yüzde 50 seviyelerinde tekrar çalışmaya başladığını, depremden sonra ortaya çıkan ilave işsizliğin de süratle giderilmesi için üzerlerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye gayret ettiklerini söyledi.

Kentte EXPO2023'ün daha önce yapılması planlanan bir proje olduğunu dile getiren Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Hayat devam ediyor. Şu an bir konteyner kentte konuşuyoruz. Konteyner kentin içinde EXPO'dan bahsetmek biraz çok uygun değil gibi görünüyorsa da Kahramanmaraş'ta hayatın normale dönmesi için bunun da eğer gerçekleştirilebilirse faydası, katkısı olacak kanaatindeyim. Böylece bir taraftan yaralanırlar bir taraftan şehirlerimizin yeniden imar edilmesi ama aynı zamanda da günlük hayatın içerisinde devam eden hayatımızın faaliyetlerinin sürdürülmesi hepimiz için zorunludur ve önemlidir."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli