5 HDP eski milletvekili için müebbet hapis cezası istendi

28-05-2024
Etiketler HDP Milletvekili Soruşturma Müebbet hapis cezası İddianame
A+ A-

Haber Merkezi – 2014 yılındaki Kobani gösterileri nedeniyle haklarında soruşturma yürütülen 5 HDP eski milletvekili hakkında iddianame hazırlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında soruşturma yürütülen HDP eski milletvekilleri Hüda Kaya, Serpil Kemalbay, Fatma Kurtulan, Garo Paylan ve Pero Dundar hakkında iddianame düzenlendi.

Kobani olaylarına ilişkin 108 sanık hakkındaki davayı kısa bir süre önce karara bağlayan Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede, eski HDP milletvekilleri Hüda Kaya, Serpil Kemalbay, Garo Paylan, Fatma Kurtulan ve Pero Dundar "şüpheli" olarak yer aldı.

İddianamede olayların gerçekleştiği tarihte milletvekili olan Kaya, Kemalbay ve Paylan ile 27. dönem milletvekilleri Kurtulan ve Dundar'ın, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesine aynı gerekçelerle yargılanan 108 kişi ile 6-8 Ekim olaylarının başlatılıp, gerçekleştirilmesi konusunda fikir ve eylem birliği içerisinde oldukları savunuldu.

İddianamede, bu sebeplerle adı geçen kişilerin "HDP Genel Merkezi tarafından açıklandığı şekilde yapılan eylem çağrıları sonucu işlenen suçlardan sorumlu olmaları gerektiği" belirtildi.

Hüda Kaya, Serpil Kemalbay, Garo Paylan, Fatma Kurtulan ve Pero Dundarhakkında 29 ayrı suçlamadan 38'er kez ağırlaştırılmış müebbet istemiyle hazırlanan 298 sayfalık iddianame, Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli