Bahçeli'den Esad ile işbirliği, Özgür Özel'e ‘adam gibi’ duruş çağrısı

28-05-2024
Rûdaw
Etiketler Devlet Bahçeli MHP Rojava Suriye Esad Özgür Özel Normalleşme
A+ A-

Haber Merkezi - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Şam ile işbirliği kurulmalı. Bölücü terör örgütünün kaynağında Türkiye ile Suriye'nin eşgüdüm halinde yapmalarını önerdiğim askeri operasyonlarla kökü kurutulmalıdır" dedi.

Bahçeli ayrıca, Özgür Özel'in “normalleşme” çağrılarına ilişkin de “Türkiye'de anormal bir şey yoktur. Özgür Bey'e adam gibi duruş sergilemesini tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında gündem başlıklarını değerlendirdi.

Gazze’ye düzenlenen saldırılar nedeniyle Türkiye'nin İsrail Başbakanı ve Savunma Bakanı hakkında yakalama kararı çıkarmasını talep eden Bahçeli, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile de işbirliği yapılması  çağrısımda bulundu.

MHP lideri, Rojava’da 11 Haziran'da yapılması planlanan yerel seçimlerin senaristinin ABD olduğunu iddia etti. Türkiye ve Suriye yönetimlerine işbirliği çağrısı yapan Bahçeli, şöyle konuştu:

"11 Haziran’da yapılacağı söylenen sözde seçimlerin senaristi ABD, figüranları teröristlerdir. Türkiye Cumhuriyeti, Suriye yönetimiyle karşılıklı anlaşma ve uzlaşma anlaşma vasatında elele vererek yani Ankara ile Şam arasında iş birliği köprüsü inşa ederek, terör örgütünün işgal ve istila ettiği alanları demokratik vasıtalarla ihata (çevresini sarma, kuşatma) teşebbüsüne katiyen müsaade edilmemelidir. Bölücü terör örgütünün kaynağında ve ürediği bataklık alanlarda Türkiye ile Suriye’nin eşgüdüm halinde yapmalarını önerdiğim askeri operasyonlarla kökü kurutulmalıdır."

Bahçeli, bir grup gazeteci ile birlikte Roma'ya ziyarette bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu da eleştirerek, "Ballı börekli Roma seyahatinden sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının müsriflikten bahsetmesine hiç kimse inanmayacaktır. Belediye bütçesini savuruyorlar müsriflik yapıyorlar" sözleriyle hedef aldı.

Özgür Özel’e: Adam gibi duruş sergile

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer parti genel başkanlarıyla “normalleşme” süreci kapsamında başlattığı görüşmeler hakkında da "Normalleşmesi gereken muhalefet partileridir" dedi ve Özgür Özel’i eleştirdi:

"Özgür Bey'in durgun olup olmadığını bilmiyorum ama yumuşama için önce DEM korkusuyla yüzleşmesini, adam gibi duruş göstermesini kendisine tavsiye ediyorum. Saçma sapan sorularla, abuk subuk iddialarla, seviyesiz ve ölçüsüz ifadelerle bizim geri adım atacağımızı falan düşünüyorsa yanıldığını, yanlışa kapıldığını, çürük tahtaya küflü çivi çakmakla meşgul olduğunu bir gün mutlaka anlayacaktır. Terörist Demirtaş'ı savunanların bize normalleşme cakası satması, 6-8 Ekim ihanetini aklamaya çalışanların yumuşama masalı anlatması, kümese girip tavuk haklarını savunacağım diyen tilki kadar inandırıcı ve kayda değerdir."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli