Soylu'dan 'seçim' açıklaması: Vatandaşın tercihi başımızın üstünedir

28-05-2023
Etiketler Seçim2023 Seçim sonuçları İkinci tur Süleyman Soylu
A+ A-

Haber Merkezi – Cumhurbaşkanı seçiminin 2. turu için Türkiye sandık başına gidiyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul-Gaziosmanpaşa’da oyunu kullandıktan sonra kameraların karşısına geçerek seçim sürecine dair açıklamalar yaptı.

Soylu'nun açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:

"Seçimin nasıl demokratik bir şenliğe dönüştürüleceğini dünyaya gösterdi. Hayırlı uğurlu olur inşallah. Vatandaşın tercihi başımızın üstünedir.

Bütün sandıklar oy kullanılacak alana nakledildi, herhangi bir problem olmamıştır. Seçim ve sandık alanı güvenliği için üzerimize düşen görev vazifeler yapılmaya devam edilmekte.

Afet bölgesinde de oy verme işlemi 1150 sandık alanına başlamıştır Oy kullanma işlemi sabah hızlı başladı. Bir öncekinde uzun sürmekteydi bu sefer seri şekilde devam ediyor. 81 ilden aldığımız bilgilere göre sorun yoktur. Kolluk güçleri hariç silah taşımak yasaktır.

Kimlik kartı ihtiyacı olursa nüfus müdürlüklerimiz açıktır Seçim olayları da geçen seçimlere göre daha az olmuştur. Milletimiz demokratik olgunlukla bu seçimi tamamlayacak ve Türkiye yepyeni, güzel bir başlangıca adım atacak.

Kolluk güçleri hariç silah taşımak yasaktır. Ve yine altını çizerek ifade ediyorum; eğer bir kimlik kartı ihtiyacı söz konusuysa dün ve bugün nüfus idarelerimiz açıktır, nöbettedir ve vatandaşımızın oy kullanmak için gerekli ihtiyaçlarını karşılamaya da amirdir.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli