Demirtaş: Kürdistan’a statü

28-05-2016
Rûdaw
Etiketler HDP Demirtaş Kürt Kürdistan Statü
A+ A-

Ankara (Rûdaw) - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, “Kürt halkı vardır, bir ulustur ve anavatanı Kürdistan’dır. Bunun statüsü ne olacak artık netleşmesi lazım”dedi.

 

Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) 4. Olağanüstü Kongresi’nde konuşan Selahattin Demirtaş, “çözüm süreci”ndeki tıkanıklığa ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Demirtaş, “Kürtler var diyorsunuz. Kürtler inkar edilmiyor diyorsunuz. İnkarcı politikaları ayaklar altına aldık diyorsunuz. O zaman sorun nedir. Bu halk kendi vatanında toprağında nasıl yaşar? Bu soruya cevap verilmezse çözüm olmaz” ifadelerini kullandı.

 

“Bugünkü milli ittifak; ‘Biz Kürtler’e statüsüzlüğü dayatacağız’ diyeceklerse bu çözüm getirmez” diyen Demirtaş, şunları söyledi:

 

“Birlikte yaşam fırsatı değerlendirilmezse Kürt halkı elbette tekçi siyasete teslim olmayacaktır. Buradaki tartışma, bölünme tartışması değil, demokrasi ve özgürlük olup olmayacağı tartışmasıdır.

 

Tekçi anlayışı kabul etmeyen herkese ‘Ya baş eğeceksiniz ya baş vereceksiniz’ demek bir katliam politikasıdır.”

 

Selahhatin Demitaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Türkiye Türkler’indir diyorlar. Eğer halen öyleyse birlikte yaşamın formülünü kendileri bulsunlar. Kürt halkı vardır, bir ulustur ve anavatanı Kürdistan vardır. Bunun statüsü ne olacak, netleşmesi lazım.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli