TÜRKİYE BASIN ÖZETİ – 28 Şubat Pazar

28-02-2016
RÛDAW
A+ A-

Cumhuriyet: EN HAKİKİ MÜRŞİT İMAM HATİPTİR!

 

İmam hatip aşkı sönmek bilmeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu okulların yöneticilerinin profesör ve doçentlerden oluşmasını istedi.

 

Türkiye’de imam hatipte okuyanların sayısının 60 binlerden 1 milyon 200 bine yükseldiğini belirten Erdoğan, “Gençler aramızda benim hocalarım da var. Geçenlerde Milli Eğitim Bakanımıza da söyledim. Fakat bugün bir şeyi ısrarla söylüyorum. Diyorum ki; acaba bizim biliyorsunuz imam hatiplerde proje okullarımız var. Bunlardan seçim yapmak suretiyle bazı profesörlerimizin, doçentlerimizin, yardımcı doçentlerimizin veya doktorasını yapmış hocalarımız acaba imam hatiplere müdür olmazlar mı? Ya nereden çıktı bu diyebilirsiniz. Sevgili kardeşlerim geçmişte bu ülkede bunun örnekleri başka okullarda var. Şimdi ben de teklif ediyorum. Hadi bakalım. Şimdi bazı profesörlerimiz, çıksın ben varım desin. Doçent, yardımcı doçent, doktorasını yapmış hocalarımız çıksın ben varım desin. Ben imam hatip okulunda yöneticilik yapmaya varım desin. İşte reform budur” dedi.




 

Sabah: HEPSİNE BİRDEN HODRİ MEYDAN

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yarının Türkiye'sinde ne Paralel örgüt, ne bölücü terör örgütü ne Bizans oyunu çevirenler olacak. Yarının Türkiye'sinde sizler olacaksınız.

 

Geçtiğimiz 40 yılda, bu davanın 40 defa tümsekte kalacağını sananların hüsranına şahit olduk. Bugün de paralel örgütle, bölücü terör örgütüyle, Suriye üzerinden ülkemizi köşeye sıkıştırabileceğini sanan yedi düvelle, kifayetsiz muhterisleriyle hepsine birden 'Hodri meydan' diyoruz. Tarih kendisini yenilmez sanan zalimlerin, ibretlik hikayeleriyle dolu. Yarının Türkiye'sinde ne paralel ne bölücü terör örgütü olacak, ne Bizans oyunu çevirenler olacak. Yarının Türkiye'sinde sizler olacaksınız.




 

Yeni Şafak: 2. AYDIN SUİKASTI

 

Terörü öven aydın bildirisi skandalından sonra bir grup akademisyen, Türkiye’nin yurtdışındaki itibarını hiçe sayan bir rezalete imza attı. Dünya çapında birçok profesörü temmuzda İstanbul’da buluşturacak Siyaset Bilimi Kongresi, 8 kişilik heyetin “Buraya gelmeyin, güvenli değil” demesiyle iptal edildi.

 

Terör örgütü PKK'ya yönelik etkili operasyonlar sonrası 'mücadeleyi durdurun' diyerek imza toplayan ve teröre destek bildirisi yayınlayan akademisyen skandalının ardından Türkiye, bir grup üniversite hocasının başrol oynadığı bir rezalete daha tanıklık etti. Uluslararası Siyaset Bilimi Topluluğu'nun (IPSA) 23-28 Temmuz tarihlerinde İstanbul'da düzenleyeceği 24. Dünya Siyaset Bilimi Kongresi, Türkiye'deki akademisyenlerin ülkenin itibarını hiçe sayan tutumları nedeniyle iptal edildi. Dev kongrenin hazırlıkları devam ederken Bölgesel Organizasyon Komitesi'nde görevli 8 kişilik 'Türkiyeli' heyet, IPSA'ya bir rapor yazarak “Burası güvenli değil, gelmeyin” dedi.




 

Milliyet: İŞTE BOMBACININ GÖÇMEN KAYDI

 

 

Mardin Emniyeti Yabancılar Şubesi’nde bulunan kayıt formu 8 Temmuz 2014’te düzenlenmiş. Sömer’in, Suriyeli kalabalık bir mülteci grup içinde Türkiye’ye girip mülteci statüsü aldığı ortaya çıktı.

 

Ankara’da 29 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı araç eylemini gerçekleştiren Abdülbaki Sömer’in, “Salih Necar” sahte isminin yer aldığı devletteki tek resmi kaydına Milliyet ulaştı. 

Merasim Sokak’ta trafikte geçiş üstünlüğünü bekleyen, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait park halindeki servis araçlarına yönelik bombalı araç saldırısını gerçekleştiren eylemci Abdülbaki Sömer’in, Türkiye’ye giriş yapan Suriyeli mülteciler için düzenlenen “Parmak İzi ve Fotoğraf Kayıt Formu” günışığına çıktı. Milliyet’in aldığı bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma dosyasında yeralan parmak İzi ve fotoğraf kaydının, Sömer’in kendisini “Salih Necar” sahte ismiyle tanıtması sonrasında hazırlandığı anlaşıldı. 




 

Hürriyet: KAÇAK ETİN MERKEZİ

 

Yer, İstanbul Bayrampaşa’daki Mega Center. Yurtdışından Türkiye’ye kaçak sokulan etlerin otel ve restoranlara buradan pazarlandığı iddiası üzerine bir et toptancısıyla temasa geçiyoruz. Toptancı otel işletmesi için ihtiyaç duyduğumuz etleri Brezilya’dan gelen kaçak etlerle karşılayibeleceğini, alım miktarına göre kg fiyatında 20 TL’ye kadar indirim de yapabileceğini söylüyor.

 

SON günlerde en çok tartışılan konular arasında et fiyatları geliyor. Et fiyatlarını dengelemek ve özellikle ithalatı engellemek için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tüm sektörle yapılan görüşmelerin ardından tavan fiyat uygulamasına geçildiğini açıklamıştı. Et fiyatlarını düşürmek, üreticiyi de korumak için bu kadar çaba sarf edilirken, İstanbul Bayrampaşa Mega Center’da el altından ‘ucuza, kaçak ithal et’ satışı yapıldığı iddia edildi. Bu etlerin, daha çok otel ve restoranlara verildiği de ileri sürüldü. 




 

 

Habertürk: BAHARI KARDEŞÇE OMUZ OMUZA SELAMLAYALIM

 

Bingöl'de sevgi evinde kalan çocuklarla bir araya gelen Davutoğlu, satranç oynadığı çocuğa mağlup oldu.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Bingöl'de sevgi evinde kalan çocuklarla bir araya geldi.

 

Çeşitli açılış ve etkinliklere katılmak üzere kentte bulunan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ve diğer ilgililerle, 13-18 yaş aralığındaki 40 çocuğun kaldığı sevgi evini ziyaret etti.




 

 

Zaman: 28 ŞUBAT 2016

 

28 Şubat'ın 19. yıldönümünde Türkiye, o dönemdeki baskıların daha beterini yaşıyor. Bu defa hukuksuzluklar geçmişte mağdur olan muhafazakâr iktidar eliyle yapılıyor. ‘İrtica' bahanesi yerine ‘paralel' safsatasıyla insanlar fişlenip görevden alınıyor, hayırseverler tutuklanıyor, şirketlere el konuluyor, Kur'an kursları, camiler, yurtlar kapatılıyor.

 

 Postmodern darbe olarak adlandırılan 28 Şubat sürecinin üzerinden tam 19 yıl geçti. Türlü hukuksuzlukların, baskı ve zulümlerin yaşandığı 28 Şubat, muhafazakar iktidarın eliyle yeniden hortlatılıyor. 28 Şubat 1997 Milli Güvenlik Kurulu kararları ile başlatılan ‘irtica' paranoyasının yerini günümüzde ‘paralel' safsatası aldı. O dönemde memurları fişleme, başörtülü öğrencilerin eğitimini engelleme dindar işadamlarına siyasi ve ekonomik baskılar ve Kur'an kurslarını kapatma gibi hukuksuz işlemler şimdi daha şiddetli şekilde uygulanıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli