THY Başkanı İlker Aycı istifa etti

28-01-2022
Rûdaw
Etiketler İlker Aycı THY İstifa
A+ A-

Haber Merkezi - Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı görevinden istifa etti.  Aycı’nın yerine Prof. Dr. Ahmet Bolat atandı.

İlker Aycı son olarak Kazakistan’da yaşanan hükümet karşıtı gösteriler sırasında ülkede mahsur kalmıştı.

THY tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada,  Mehmet İlker Aycı, THY İcra Komitesi ve Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Muzaffer Akpınar ve THY Yönetim Kurulu Üyesi Mithat Görkem Aksoy'un görevlerinden istifa ettiği bildirildi.

Açıklamada, "Ortaklığımız Yönetim Kurulu'nca, istifa suretiyle boşalan Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanlığı'na Prof. Dr. Ahmet Bolat'ın; istifa suretiyle boşalan bağımsız Yönetim Kurulu üyeliğine, Sermaye Piyasası Kurulu görüşü alınarak, Sayın Şekib Avdagiç'in; istifa suretiyle boşalan Yönetim Kurulu üyeliğine Sayın Mehmet Kadaifçiler'in yapılacak ilk Genel Kurul toplantısında onaya sunulmak üzere atanmalarına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

THY başkanlığına atanması nedeniyle açıklama yapan Ahmet Bolat,

"Ülkemizin gökyüzündeki gururu olan ve uzun yıllardır görev yapma şansı bulduğum şirketimizin küresel başarı yolculuğunda çok daha iyi yerlere ulaşması için tüm arkadaşlarımızla birlikte gayret göstereceğiz. 84 milyon vatandaşımızın ortak değeri olan Türk Hava Yollarının yeni başarı hikayelerini inşallah hep birlikte yazacağız” dedi.

Prof. Dr. Ahmet Bolat kimdir?

Doktorasını Michigan Üniversitesinde Endüstri Mühendisliği alanında yapan Ahmet Bolat Türk Hava Yolları ailesine 2005'te Strateji Geliştirme, Filo Planlama, Yatırım Yönetimi ve Ar-Ge’den sorumlu Başkan olarak katıldı.

Ahmet Bolat 2012'den bu yana ise THY Yatırım ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktaydı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli