Buldan: En kısa zamanda Kürdistani ittifakı kuracağız

27-09-2022
Etiketler Pervin Buldan HDP Adıyaman Kürdistani İttifak
A+ A-

Haber Merkezi – HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan “En kısa zamanda geniş bir Kürdistani ittifakı da kuracağız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Adıyaman’da gerçekleştirdiği esnaf ziyareti ve halk buluşmasında yaptığı konuşmada  “En kısa zamanda geniş bir Kürdistani ittifakı da kuracağız” ifadelerini kullandı.

“Bu ülkede adaletin, demokrasinin, barışın, kardeşliğin gerçekten yaşam bulması için HDP’ye ihtiyaç vardır” diyen Buldan  “İki gün önce, İstanbul’da Emek ve Özgürlük İttifakı’nın kurulduğu gün büyük bir coşkuyu ve heyecanı yaşadık. O sinerji Türkiye'nin her yerine moral verdi, güç verdi, vermeye devam edecek. Onunla sınırlı kalmayacağız. İki gün önce deklare edilen Emek ve Özgürlük İttifakı sadece 6 parti ile sınırlı kalmayacak. Bu ülkede ötekileştirilen, yok sayılan, inkar edilen; inancından, kimliğinden, dilinden dolayı inkar edilen kim varsa onun ayağına gideceğiz, onlarla birlikte olacağız ve onları da bu birlikteliğe mutlaka dahil edeceğiz” şeklinde değerlendirdi.

“En kısa zamanda geniş bir Kürdistani ittifakı da kuracağız”

Konuşmasında Kürdistani ittifaktan da bahseden Pervin Buldan şunları söyledi:

“Sadece Türkiye'deki sol ve sosyalist güçlerle değil Kürtlerle de büyük bir Kürdistanı ittifakı en kısa zamanda kuracağız ve gerçekleştireceğiz. Ekim ayı programımızda Kürdistani partilerle ve Kürt çevrelerle yapacağımız buluşmalar genişlemenin ve büyümenin bir parçası olarak ele alınacak. Kanaat önderlerimiz ve yöre derneklerimizle, Kürdistani partilerle bu ülkede başka bir ittifakın da olduğunu göstereceğiz. Bu ittifaklar çerçevesinde şimdiye kadar bize oy vermeyen, bizim elimizi tutmayan, başka partilere oy veren her bir yurttaşımıza mutlaka ulaşmak zorundayız. Bu iş de sizlere düşüyor, Adıyaman halkına düşüyor. Adıyaman'da HDP artık birinci partidir. Bunu görmemiz için bu buluşmaları mutlaka gerçekleştirmeliyiz.”

“Öcalan’a uygulanan tecrit politikası Türkiye’nin her yerine yayılmış durumda”

HDP’nin eş genel başkanları da dahil olmak üzere milletvekilleri, belediye eşbaşkanlarının cezaevlerinde olduğunu hatırlatan Buldan “Cezaevlerindeki hak ihlalleri ve yaşanan sorunlar, HDP’nin birinci gündemlerinden biridir. Tecrit bu ülkede bir zihniyet halini almış. İmralı'da Sayın Öcalan’a uygulanan tecrit politikası Türkiye’nin her yerine yayılmış durumda. Düşünün bir insan cezaevinde ve uzun süredir ne ailesi ne avukatlarıyla görüşme yapamıyor. Bu ülkenin kendi yasalarını bile uygulamayan, kendi çıkardıkları yasaları bile tanımayan bir iktidar, böyle bir anlayış gitmeye mahkumdur” şeklinde konuştu.  

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli