Şarkıcı Melek Mosso, Jina Emini için sahnede saçlarını kesti

Haber Merkezi - Şarkıcı Melek Mosso, Jina (Mehsa) Emini’nin İran ahlak polisi tarafından öldürülmesi sonrası patlak veren protestolara destek vermek amacıyla sahnede saçlarını kesti.

Santaçı Melek Mosso, İstanbul Harbiye Açık Hava Tiyatrosu konserinde Rohilat’ta ve İran’da Jina (Mehsa) Emini’nin ölümü sonrası başlayan ve hala  devam eden protestolara destek vermek amacıyla saçlarını kesti.

Şarkıcı Mooso saçlarını keserek, "İranlı kız kardeşlerimin yanındayım" mesajı verdi.

Melek Mosso saçlarını kestikten sonra “Bu gece tüm kadınlar adına söylüyorum şarkılarımı, özgürlüğümüzü kimse elimizden alamayacak” ifadelerini kullandı.

Konser sahnesinin yanında Jina Emini protestolarının sembolü haline gelen bir direğe asılmış saç resminin yer alması dikkat çekti.

Tahran’da 13 Eylül’de ahlak polisleri tarafından “İslam yasalarına uygun şekilde hicab takmadığı” gerekçesiyle gözaltına alınan 22 yaşındaki  Kürt kadın Jina Emini, gözlatında fenalaştıktan sonra hastaneye kaldırıldı.

3 gün komada kalan genç kadın 16 Eylül’de hayatını kaybetti. Polis işkencesi sonucu hayatını kaybeden Jina Emini’nin ölümü sonrası İran ve Rojhılat’ta patlak veren gösteriler 11’inci gününde devam ediyor. Jina Emini’nin ölümü dünyanın bir çok yerinde protesto edildi.