Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı: İstanbul için sarı kod verildi

27-08-2024
Etiketler Türkiye Meteoroloji Genel Müdürlüğü Sağanak Yağışlar İstabul
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Meteoroloji Müdürlüğünün son hava durumu raporuna göre bazı iller için yağış tahmininde bulunurken, İstanbul'da sarı kodlu alarm verildi. Yağışın sabah saatlerinde kuvvetli olması beklenirken vatandaşlara dikkatli olunması konusunda uyarı yapıldı.

Türkiye Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülkenin kuzeyi ile zamanla güney ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu ocağı belirtildi.

Rapora göre Marmara, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri ve İskenderun Körfezi çevreleri, İç Anadolu'nun kuzeybatı ve güney kesimleri, Karadeniz'in iç kesimleri ile Düzce, Sinop, Samsun, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların bugün öğle saatlerine kadar Kocaeli'nin kuzey kesimleri ile İstanbul'da yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı uyarı yapıldı.

Bir uyarı da AKOM’dan

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) de  bugün için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, bugün için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. 

Açıklamada, "Sabah 07.00'den itibaren gök gürültülü sağanak yağmurun etkili olacağı tahmin edilmektedir. Öğle saatlerine kadar devam etmesi beklenen yağışların, İstanbul'un kuzey ilçeleri ve Boğaz çevresinde kuvvetli şekilde etkili olabileceği tahmin edilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Sel ve su baskınlarına karşı da tedbirli olunması gerektiği çağrısı yapıldı.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli