Kılıçdaroğlu ve CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı Muğla’da

27-08-2021
Rûdaw
Etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP
A+ A-

Haber Merkezi – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı ile birlikte Muğla’da yangından etkilenen köyleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve büyükşehir  belediye başkanları ile Muğla’da orman yangınlarının gerçekleştiği bölgelerini ziyaret etti. Ziyarette, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş hazır bulundu.

Muhtarlardan köylerdeki ve bölgedeki durum hakkında bilgi alan CHP Lideri, büyükşehir belediye başkanlarının yaraları sarmak için hazır olduklarını ifade ederek “Sizlere geçmiş olsun diyoruz. Biz kendi ülkemizde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Ormanlar bizim akciğerlerimiz. Onların sayesinde nefes alıyoruz. Doğaya bakınca, yeşilliğe bakınca manevi bir huzur yaşıyoruz. O nedenle Türkiye büyük bir felaket yaşadı. Felaketi el birliğiyle, gönül birliğiyle inşallah aşarız. Dolayısıyla yaşadığınız sıkıntılar, sadece sizin sıkıntılarınız olmanın ötesinde Türkiye'de yaşayan 83 milyonun sıkıntısı oldu. Elimizden geldiğince var olan yaraları onarmaya çaba harcayacağız” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu beraberindeki heyetle yangın nedeniyle zarar gören Yukarı Mazı, Gökbelen, Bozalan, Milas Türkevleri mahallelerini de ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu’nun beraberindeki heyetin içinde yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da 11 büyükşehir belediyesi olarak destek vereceklerini belirtti.

İmamoğlu, “Şu anki durum kâbus gibi tabii. Ama biz bugün burada hem on bir büyükşehir belediyemiz olarak, Genel Başkanımızla beraber bu yaralar nasıl sarılacak ona bakacağız. Endişe olmasın ki hem devletimiz hem bizim gibi belediyeler vatandaşımızın yarasını hep birlikte sararız. Can kaybı olmasın yeter ki; ama yanmadan nasıl tedbirler alınmalı, kısmı bana göre çok çok önemli. Yoksa şu manzaralar insanın tüylerini diken diken ediyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli