İBB, Barış Akademisyeni’ni işten attı!

27-07-2022
Etiketler İBB KHK
A+ A-

Haber Merkezi – İBB’nin KHK ile ihraç edilen Barış Akademisyeni Şenvardar’ı işten attığı bildirildi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Barış Akademisyeni Fatma Gül Eryıldız Şenvardar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) kendisini işten attığını duyurdu.

Haberi sosyal medya üzerinden duyuran şehir planlamacısı ve araştırmacı Şenvardar, “Barış akademisyeni olduğum için devletin KHK ile kamudan ihraç ettiği ben, bu sefer de 42 kod ile İBB tarafından ihraç edildim” ifadelerini kullandı.

İBB tarafından henüz konuya ilişkin resmi bir açıklama yapmadı.

 

İBB daha önce de Barış Akademisyenleri Alçay Çelik Alkan ile Veysi Altıntaş’ı aynı gerekçelerle ihraç etmişti.

Barış Akademisyenleri de Twitter hesabı üzerinden “Barış imzacılarının da aralarında bulunduğu, İBB'nin haksız hukuksuz işten attığı emekçiler yarın (28 Temmuz Perşembe, saat 12’de) İBB önünde eyleme başlayacakken, İBB bir barış imzacısı hocamızı daha işten çıkardı. #İBBSuçaOrtakOlma Hocamızın yanındayız!” açıklaması yaptı.

Kod 42’de “İş sözleşmesi yapıldığı sırada bu sözleşmenin esaslı noktalarından biri için gerekli vasıflar veya şartlar kendisinde bulunmadığı halde bunların kendisinde bulunduğunu ileri sürerek yahut gerçeğe uygun olmayan bilgiler veya sözler söyleyerek işçinin işvereni yanıltması” olarak İş Kanunu’nda yer alıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli