Türkiye sabit internet hızında dünyada 111'inci sırada

27-06-2024
Etiketler Türkiye İnternet Sıralama Bağlantı Dünya
A+ A-

Haber Merkezi - Ülkelerin mobil ve sabit bant internet hızlarını aylık olarak sıralayan hız testi şirketi “Speedtest by Ookla” yayınladığı raporda ülkelerin internet hızlarını açıkladı. Türkiye, sabit internet hızında 111'inci sırada yer aldı.

Bağlantı veri hızı ve gecikme süresi gibi internet erişim performansını ölçen Speedtest by Ookla, ülkelerin mayıs ayı mobil ve sabit bant hızlarını rapor halinde yayımladı. Rapor, hem ülkelerin hem de o ülkedeki en kalabalık şehirlerin internet hızlarını ortaya koydu.

Türkiye’nin ortalama sabit internet hızı 44,21, ortalama sabit indirme hızı 13,54; mobil internet hızı 40,77 Mbps, ortalama mobil indirme hızı ise 14,38 Mbps oldu. Türkiye, mobil hız konusunda 147 ülke arasında 68'inci, sabit internet hızında ise 181 ülke arasında 111'inci sırada yer aldı.

En hızlı sabit internet kullanan ülke Singapur

Dünya genelinde mobil internet indirme hızı ortalama 52,48 Mbps, sabit internet ortalama indirme hızı 93,67 Mbps olarak belirlendi. Hem mobil internet hem de sabit internet hızlarında Türkiye küresel ortalamanın gerisinde yer aldı.

Sabit internet kullanımında en hızlı ülke 289,98 Mbps ile Singapur oldu. Singapur'u 282,48 Mbps ile Hong Kong, 274,46 Mbps ile Şili takip etti. En düşük hız ise hem mobil hem sabit internette Küba oldu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: AA

Kuşadası’nda evleri yangına yakın olan vatandaşlara tahliye çağrısı

İzmir’in Selçuk ilçe Pamucak mevkiinde başlayan orman yangını Aydın’ın Kuşadası ilçesine sıçradı. Kuşadası’nın Bayraklı Dede Mahallesi’nde orman alanına yakın ikamet eden vatandaşlardan, yetkililer tarafından yapılan uyarılarla can güvenlikleri nedeniyle konutlarını boşaltmaları istendi.