Meteorolojiden bazı iller için sağanak uyarısı

27-06-2023
Etiketler Türkiye Meteoroloji Genel Müdürlüğü Sağanak Yağış
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye’nin kuzey bölgelerinde bugün sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji'den yapılan güncel değerlendirmelere göre; bugün Türkiye’nin kuzeyinde gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, yine kuzey ve iç kesimlerde sıcaklığın 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahmin raporunu yayımladı.

Buna göre ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Kütahya, Çankırı, Çorum, Amasya, Artvin çevreleri, Ankara’nın kuzey ve doğu kesimleri ile Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güney ve Doğu Anadolu'nun güneyinde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz'in iç kesimleri ile Güneydoğu'da yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Öte yandan Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, Marmara Bölgesinde arife ve Kurban Bayramı'nın 2. günü için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, yarın İstanbul'un Anadolu Yakası ile Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli