Erdoğan: CHP bizi taklit ediyor

27-01-2023
Etiketler Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Bilecik
A+ A-

Haber Merkezi – Erdoğan, "Bu CHP çıkmış bizi taklit ediyor. 'Yeter söz milletindir.' Bay Kemal, bunu biz söyleyeli ne kadar oldu haberin yok mu" dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilecik’te Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş Altın Madeni Açılışı ve İlk Altın Dökümü Töreni’nde konuştu.

Osmanlı'nın Söğüt'te başladığı yolculuğunu önce Bursa'ya, ardından Edirne'ye, sonra İstanbul'a, onu takiben Belgrad'a ve nihayet Viyana kapılarına kadar sürdürürken, sadece toprak kazanma peşinde olmadığını belirten Erdoğan, "Bizim milletimiz ayak bastığı her yeri eman yurdu haline getirme, huzuru, adaleti, refahı hakim kılma gayesi taşıyordu. Avrupa'nın şark meselesi olarak gördüğü Osmanlı'yı parçalamak için dört bir yandan üzerine çullandığı dönemde dahi bu hayal tüm canlılığıyla milletimizin benliğinde yaşıyordu." ifadelerini kullandı.

“Bölgemize ve dünyaya sözümüzü söylüyoruz”

“Biz millet olarak hayallerimizden asla vazgeçmediğimiz için hala dimdik ayaktayız. Bölgemize ve dünyaya sözümüzü söylüyoruz. Emperyalistlerin kan, zulüm, sömürü üzerine kurduğu kirli düzeninin aksine hayallerimizin istikameti barışa ve hakkaniyete dönüktür” dedi.

Erdoğan “Bazı tarihçilere göre bugün 724. kuruluş yıl dönümü olan Osmanlı Devleti'ni kötüleyip aşağılıyorlarsa ya mankurt ya da kuyruk acısı vardır” şeklinde değerlendirdi.

“Ne söylediysek onu yapmanın gayreti içinde olduk” diyen Erdoğan “Ne söz verdiysek yerine getirmek için gece gündüz çalıştık. Rabbimiz bize ülkemize ve milletimize ve taahhütlerimizin çoğunu daha da ilerisine geçerek yerine getirmeyi nasip etti” dedi.

Eksik kalan işlerin olduğunu belirten Erdoğan “Ama kazanımlarımız öylece büyük ki bunların telafisi sadece vakit meselesidir” şeklinde konuştu.

“20 yılda asırlık eser ve hizmetler kazandırdık derken ne mübalağa yapıyoruz ne de kimseyi kandırmaya çalışıyoruz” dedi.  

Gübretaş Altın Madeni Tesisinin ilk etapta yıllık 2,5 ton altın üreteceğini belirten  Erdoğan, tam kapasiteye geçtiğinde ülkenin altın üretiminde ilk üç madeninden biri olacağını söyledi.

Erdoğan, "2000 yılında neredeyse sıfır olan altın üretimimiz 2022 yılında 42 tonla Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı." dedi. Erdoğan ayrıca, mart ayı sonu itibarıyla Karadeniz Gazı'nın hanelere verilmeye başlanacağını söyledi.

“Onca sabotaja rağmen yapılanları değerli buluyoruz”

Birileri güneş ve rüzgar enerjisini yeni yeni keşfede dursun, biz yenilenebilir enerjide Avrupa'da 5'inci, dünyada 12'inci sıraya yükseldik.

Dünyanın en geniş filosunu kurduk. Milli imkanlarla 710 milyar metreküplük ülkemizin en büyük doğalgaz rezervi keşfini yaptık. Bunu milli şebekimize bağlamak için, 50 gemi, 10 binin üzerinde personel şu anda harıl harıl çalışıyor. Mart ayı sonu itibarıyla Karadeniz gazını hanelere vermeye başlıyoruz.

Onca sabotaja rağmen yapılanları değerli buluyoruz. Türkiye'nin bu başlıklarda nereden nereye geldiğini görmek kafidir.

Altın, petrolle birlikte en fazla ithal ettiğimiz ürünlerin başında geliyor. Çevrecilik bahanesiyle ülkemize yönelik çekilen yabancı operasyonların sayısı çok fazlaydı.

Gezi olaylarındaki gibi sokak terörününde, kara propaganda faaliyetlerinin de bizi yolumuzdan alıkoymasına müsaade etmedik.

"Bu CHP çıkmış bizi taklit ediyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu CHP çıkmış bizi taklit ediyor. 'Yeter söz milletindir.' Bay Kemal, bunu biz söyleyeli ne kadar oldu haberin yok mu?" değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli